Home > Reistips > In deze 5 landen hebben ze de beste Vodka
beste vodka in deze landen

In deze 5 landen hebben ze de beste Vodka

Wereldwijd wordt elk jaar 4,5 miljard liter Vodka gedronken. Dat is een vijfde van de totale consumptie van gedistilleerde dranken. En de groei is nog niet ten einde. Er komen nog steeds nieuwe merken en varianten op de markt. Maar niet iedereen kan de beste zijn; er is een aantal landen dat de beste Vodka voortbrengt. We vertellen je in dit artikel welke dat zijn!

1. Rusland

Dit land claimt, net als Polen, het eerste land te zijn waar Vodka werd gemaakt en gedronken. In ieder geval komt er zeer populaire Vodka uit Rusland. Veel mensen die weleens Vodka kopen kennen het merk Smirnoff wel. Dit is een hele goede Vodka én ook nog eens een van de goedkoopste. Niet voor niets is dit verreweg de bestverkochte Vodka ter wereld. Trouwens, de grootste producten van Vodka in Rusland is Pyat Ozer. Dit merk verkocht een aantal jaar geleden nog 63 miljoen liter maar heeft erg te lijden onder teruglopende verkopen in Rusland. Toch is dit merk nog de derde best verkochte Vodka ter wereld. Helaas kent Rusland wel een grootschalig drankprobleem. En of dat toeval is?

2. Zweden

Wanneer je kijkt naar de best verkochte Vodka ter wereld zal je zien dat veel merken en landen dicht bij elkaar liggen wat verkoopcijfers betreft. Maar de nummer één en twee steken er toch met kop en schouders bovenuit. Absolut Vodka uit Zweden is de nummer twee, en ruim twee keer zo groot als de nummer drie die we hiervoor al noemden.

3. Polen

Of de oorsprong van deze drank nu in Rusland of Polen ligt, beide landen zijn absolute toplanden wat Vodka betreft. Een goedlopend merk uit Polen is Zubrowka. Dit wordt gemaakt met Bizongras en heeft een frisse en kruidige smaak. Er zit een echte grasspriet in de fles die je ook bij de Vodka kunt serveren.

4. Frankrijk

Een van de meest verkochte Vodka’s ter wereld komt uit de buurt, namelijk uit Frankrijk. Deze premium Vodka wordt gemaakt in de beroemde Cognacstreek in het westen van Frankrijk. Momenteel is het een van de snelst groeiende en meest gevraagde super premium Vodka´s ter wereld.

5. Amerika

Niet echt een Vodka-land van origine. Maar met Skyy Vodka leveren ze wel een van de meest verkochte Vodka’s ter wereld. De laatste jaren is het in Amerika dan ook één van de meest populaire dranken. Mocht je ooit nog naar Amerika reizen, dan is het de moeite waard om je te verdiepen in deze drank.

Wanneer je de volgende keer Vodka gaat kopen weet je dus welke landen de beste ter wereld maken!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*