Home > Reistips > Net terug van backpacken? Zo heb je binnen no-time een nieuwe huurwoning!
huurwoning regelen nadat je terug bent van backpacken

Net terug van backpacken? Zo heb je binnen no-time een nieuwe huurwoning!

Je bent klaar met je opleiding en besluit erop uit te gaan. Meer van de wereld te zien. Of je hebt een aantal jaren gewerkt en wilt er even tussenuit. Je laat alles achter, pakt je backpack in en vertrekt naar de andere kant van de wereld om nieuwe mensen en culturen te leren kennen. Als je terugkomt, ga je op zoek naar woonruimte. Het liefst zo snel mogelijk, je wilt niet lang bij je ouders of vrienden hoeven logeren. Hoe krijg je binnen no-time een nieuwe huurwoning? Je leest het hier!

Begin op tijd

Als je pas op zoek gaat naar een huurwoning als je terugkomt van backpacken, ben je eigenlijk al te laat. Idealiter bedenk je voor het backpacken al waar je wilt gaan wonen, wanneer je ongeveer terugkomt  en hoeveel je per maand kunt en wilt uitgeven. Wacht niet tot je terug bent met zoeken naar een huurwoning.

Sociale- of vrije sector?

In Nederland worden huurwoningen in sociale- of vrije sector verhuurd. zorg dat je weet wanneer je in aanmerking komt voor sociale huur en waar je allemaal rekening mee moet houden bij het huren van een woning. Voor sociale huurwoningen is het belangrijk dat je je tijdig inschrijft bij een wooncorporatie in de stad waar je wilt gaan wonen. Mensen die langer ingeschreven staan, maken eerder kans uitgenodigd te worden bij een woning naar keuze.

Denk na over het type woonruimte

Als je het backpacken eenmaal te pakken hebt, kan het zijn dat je maar kort in Nederland bent en daarna weer op reis gaat. Wellicht is het dan beter om, in plaats van een heel huis of appartement, een studio of kamer te huren. Het kan een hoop schelen in kosten om kleinere woonruimte te huren. Zeker als het tijdelijk is en je het plan hebt om snel weer naar het buitenland te gaan.

Zet je (sociale) netwerk in

Veel mensen die (tijdelijk) een huurwoning online zetten, proberen het eerst zelf te verhuren voor ze het aan een makelaarskantoor overlaten. Via Facebook is nog steeds een populaire manier waarop mensen dit delen. Op hun eigen timeline of in gerichte Facebookgroepen. Zoek op huurwoningen in jouw stad, bijvoorbeeld:  ‘woning huren in Utrecht’ en je komt huurwoningen tegen die wellicht voor jou geschikt zijn. Let er wel op dat men volgens de juiste regels hun huis verhuren als zij bijvoorbeeld op reis gaan. Het is belangrijk om er op tijd bij te zijn, dus reserveer tijd in je agenda om te reageren en langs te gaan.

Heb jij nog tips over hoe je snel een huurwoning hebt na het reizen?

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*