Home > Reisbestemmingen > Europa > Ontdek de 4 mooiste plekken van de Azoren
Reizen naar de Azoren in Portugal

Ontdek de 4 mooiste plekken van de Azoren

De Azoren; voor vele onbekende en onontdekte eilanden, behorend bij Portugal. De Azoren bestaan uit 9 kleine eilanden en zijn zeker een bezoekje waard. Een rondreis Portugal moet dan ook eigenlijk inclusief de Azoren zijn! De natuur is ongerept en de eilanden kennen dan ook prachtige flora en fauna. De mooiste plekken van de Azoren? Die vertellen we je in onderstaand artikel!

1. Pico

Voor een vakantie met prachtige natuur, een aangenaam klimaat en het spotten van walvissen, hoef je niet verder te gaan dan een vakantie in Europa. In Pico kan je walvissen spotten, natuurlijk nooit 100% gegarandeerd maar Pico kent een geschiedenis van walvisvangst dus een unieke ervaring staat op je te wachten. Je kunt hier ook zwemmen met dolfijnen en duiken met haaien. Er zijn hier tal van outdoor mogelijkheden en ook buiten het water om ontbreekt het niet aan de mooiste uitzichtpunten.

2. Theeplantage São Miguel

Het is een bijzondere ervaring om in Europa naar een theeplantage te kunnen omdat dit alleen in de Azoren nog van toepassing is. Bij één van deze theeplantages kan je op bezoek en een kijkje nemen bij het productieproces, waarna je de thee uiteraard mag proeven. Het is een prachtig uitzicht om te zien en een theeplantage is daarnaast ook heel interessant en leuk om te bezoeken.

3. Kapel van Anjos

Op het eiland Santa Maria vind je de kapel van Anjos, welke in elke top 10 bezienswaardigheden van de Azoren staat. Columbus heeft in deze kapel gebeden tijdens zijn terugtocht uit Amerika, er hangt dus ook een prachtige geschiedenis aan deze kapel. Van origine is er in de vijftiende eeuw een houten exemplaar neergezet, maar in de twintigste eeuw is deze herbouwd en inmiddels enkele keren gerestaureerd. De kapel ligt afgelegen aan de zee, met een prachtig uitzicht en een stevige wandeling vooraf.

4. Ponta Delgada

Zowel een mooie plek als een bruisende plek is Ponta Delgada; de grootste stad van de Azoren. Het is een levendige stad waar jij je geen moment hoeft te vervelen. Er zijn diverse culturele bezienswaardigheden en ook de kraters zijn de moeite waard om te bezoeken. Je kunt hiervoor een 4×4 jeep huren en zelf op pad gaan met een routebeschrijving. Ook de meren zijn prachtig, soms blauw maar soms ook groen, zeker een stop waard!

Alle negen eilanden hebben zo hun eigen bezienswaardigheden en activiteiten, zorg dat jij je goed laat informeren om het juiste eiland (of eilanden) te vinden die voldoet aan jouw ideale vakantie.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*