Home > Reisbestemmingen > Azië > 5 backpack bestemmingen waar je zeker heen moet
Backpacken

5 backpack bestemmingen waar je zeker heen moet

Het geldt natuurlijk niet voor iedereen, maar veel backpackers vinden het heerlijk om wat verder op reis te gaan en daarbij een nieuw land te ontdekken tegen lage kosten. De perfecte backpackbestemming is dan ook (1) ver weg, (2) goedkoop en (3) mooi – want tsja, we willen natuurlijk ook wat te bezichtigen hebben. Om je op wat ideeën te brengen, zetten we de volgende backpack bestemmingen voor je op een rij.

1. Cambodja

Natuurlijk is Thailand een van de populairste backpacklanden, maar omdat we er toch van houden om het ‘net ff anders’ te doen, tippen we je hierbij Cambodja. Een waanzinnig mooi land met prachtige bezienswaardigheden, een gastvrije bevolking en een hele rijke cultuur.

Vergeet niet dat Cambodja een van de armste landen in Zuid-Oost Azië is en dat nog lang niet alles ingespeeld is op toeristen. Bussen en treinen zijn langzaam en vertrekken vaak veel later dan gepland. Dit maakt het geen heel gemakkelijke reisbestemming. Maar, als je niet in de stress raakt van een bus die een uurtje later komt en genoeg tijd hebt om het land op je gemak te verkennen, is Cambodja 100% de moeite.

Cambodja is een van de beste backpack bestemmingen

2. Indonesië

Een andere, iets bekendere backpackbestemming is Indonesië. De Indonesische eilanden zijn gemiddeld wel iets duurder dan bijvoorbeeld Cambodja, maar nog steeds is een rugzakreis naar hier goed betaalbaar. Dankzij de grootte van de eilandengroep kun je gemakkelijk een persoonlijk karakter aanbrengen in je trip.

Houd je bijvoorbeeld heel erg van mooie stranden en van een goed feestje, trek dan genoeg tijd uit voor Bali. Ga je liever echt de natuur in en laten de feesten je koud, dan kun je beter meer tijd spenderen op Borneo. Hoe dan ook: Indonesië heeft zeer veel te bieden voor elk type reiziger; niet voor niets gaan mensen er zo graag heen ;).

Backpack bestemming Indonesie

3. Nicaragua

Backpackers die naar Midden-Amerika willen, slaan Costa Rica tegenwoordig al gauw over. Natuurlijk is het een prachtig land, maar het toerisme in Costa Rica draait op volle toeren en dat merk je ook steeds meer in de prijzen.

Buurland Nicaragua is een stuk minder toeristisch, maar heeft een minstens zo mooie natuur en prachtige kustlijnen. En de kosten voor een backpack vakantie liggen vele malen lager. Aanrader dus!

Backpacken in Nicaragua

4. Georgië

We schreven al eerder over Georgië en ook in dit artikel zijn we weer onverminderd enthousiast: dit land is echt het ontdekken waard. Je avontuur begint in Tbilisi en je kunt je vervolgens laten overdonderen door de fantastische landschappen, het heerlijke eten en de rijke geschiedenis.

Met name in de hoofdstad merk je dat het toerisme in opkomst is, maar buiten de stad is er geen Europeaan te bekennen. Enige ‘obstakel’ (wat het voor velen onder ons juist weer extra leuk maakt) is de taal – Georgisch is bepaald niet makkelijk te lezen en het overgrote deel van de bevolking spreekt geen Engels. Een minicursus Russisch komt je waarschijnlijk dus wel van pas.

Top backpack bestemmingen - Georgië

5. Nieuw-Zeeland

Voor degenen die nog wat verder weg willen en wat meer te besteden hebben, is Nieuw-Zeeland een pareltje onder de backpack bestemmingen. Door hier met je rugzak rond te trekken en hostels te combineren met couchsurfen (Airbnb, Wimdu), kun je de kosten nog redelijk drukken.

Een andere tactiek is om een campertje te huren voor een aantal weken en daarin te overnachten, te koken en te relaxen. De huurprijs van de camper is dan alsnog behoorlijk prijzig, maar vervolgens hoef je niet meer voor je overnachtingen te betalen. Zoals gezegd is Nieuw-Zeeland absoluut niet de goedkoopste optie, maar het land heeft zoveel te bieden, dat we ‘m er toch even tussen hebben gezet :).

Backpacken in Nieuw-Zeeland

Heb jij nog aanraders om met je backpack naartoe te trekken? Deel het met ons in de reacties! We zijn heel benieuwd naar jouw ervaringen.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*