Home > Reis inspiratie > Reisboekentips: Jelle, Bill en Frank
Boeken lezen op vakantie

Reisboekentips: Jelle, Bill en Frank

Reis je graag en houd je van lezen? In dit artikel wil ik je graag drie toffe boeken tippen die je als avontuurlijke reiziger in één ruk uitleest.

Boekentip 1: Kleine landjes – Jelle Brandt Corstius

Kleine landjes - Jelle Brandt CorstiusJelle Brandt Corstius houdt, net als ik, wel van obscure landjes. In zijn boek ‘Kleine landjes’ vertelt hij op hilarische, meeslepende en indrukwekkende wijze over zijn avonturen in de kleine landjes in de Kaukasus. Op GoodReads krijgt het boek een dikke 7,5.

Boek gelezen en wil je meer van Jelle? Dan zijn ook zijn boeken ‘Rusland voor gevorderden’ (7,7 op GoodReads) en ‘Van Bakoe tot Batoemi’ (7,5 op GoodReads) aanraders. En mocht je daarna van plan zijn naar Georgië en/of Azerbeidzjan af te reizen, dan verwijzen we je natuurlijk graag even door naar ons artikel ‘Op reis maar dan anders: Georgië, Armenië en Azerbeidzjan‘. Ook zijn ‘Universele reisgids voor moeilijke landen’ (7,5 op GoodReads) is uiterst vermakelijk en een feest van herkenning voor de avonturiers onder ons!

Boekentip 2: Bill Bryson – Tegenvoeters (In a Sunburned Country/Down Under)

Tegenvoeters - Bill BrysonBill Bryson is een behendige schrijver met minstens zoveel humor als Jelle Brandt Corstius. In zijn boek Tegenvoeters (in het Engels “In A Sunburned Country” of “Down Under”) doet hij verslag van Australië, maar dan op onconventionele wijze.

Bryson komt met absurde weetjes over het land en deelt zijn kennis en indrukken over steden, vreemde Australische dieren, en bijzondere gebeurtenissen in de Australische geschiedenis (zoals het verhaal over de 24 geïmporteerde konijnen voor de jacht, dat resulteerde in een gigantische konijnenplaag). Verwacht echter geen standaard ‘guide’ door Australië met de beste tips en tricks – daar kun je beter een normale reisgids voor aanschaffen.

Op GoodReads krijgt Tegenvoeters een ruime 8, en terecht!

Boekentip 3: Frank van Rijn – In de ban van Stempelstan

In de ban van Stempelstan - Frank van RijnFrank van Rijn vertelt in zijn boek ‘In de ban van Stempelstan’ (7,6 op GoodReads) over zijn fietstocht door Centraal-Azië. Zijn verhaal begint in Tbilisi, Georgië, vanwaaruit hij via Azerbeidzjan met de boot naar Turkmenistan reist. Verder verkent hij nog Tadzjikistan en Oezbekistan, allemaal per fiets.

Van Rijn schrijft vlot en met veel humor en ondersteunt zijn tekst af en toe met foto’s van de reis. Dankzij de prima afwisseling tussen humor, schoonheid van de landen en de natuur, gastvrijheid van de bevolking en ongemakken van het reizen per fiets in een niet helemaal op toeristen ingespeelde omgeving, blijft het verhaal mooi in balans.

Mede door dit boek wil ik in de nabije toekomst graag eens naar Oezbekistan vliegen om daar de omgeving te verkennen!

Heb jij nog leuke reisboeken gelezen die je hebben geïnspireerd, ontroerd of waar je smakelijk om gelachen hebt? Deel ze met andere liefhebbers in de comments!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*