Home > Reisbestemmingen > Afrika > Op huwelijksreis naar Afrika: 3 ideeën
Namibische woestijn

Op huwelijksreis naar Afrika: 3 ideeën

Afrika is hét continent voor een romantische, ontspannen of juist avontuurlijke huwelijksreis. Zuid-Afrika, Mozambique, Namibië – deze landen hebben stuk voor stuk net dat beetje extra te bieden waar je naar zoekt tijdens een huwelijksreis. Wij geven je een paar ideeën die de basis vormen voor je huwelijksreis in Afrika!

Wildlife in Zuid-Afrika

Voor de pasgetrouwde avontuurlijke stellen is Zuid-Afrika de beste uitvalsbasis. Vanaf Johannesburg kun je naar één of meerdere safariparken trekken en daar de ‘crème de la crème’ van wildlife zien. Nergens ter wereld vind je zoveel variatie. Overdag trotseer je de natuur, ’s avonds liggen jullie romantisch in een van de speciale safari lodges. Must-sees in deze avontuurlijke huwelijksreis zijn het Kruger National Park en Drakensbergen.

Zuid-Afrika al gezien maar behoefte aan meer avontuur op het Afrikaanse continent? Ontdek dan Zambia, Tanzania of Botswana eens. Deze landen hebben iets minder naamsbekendheid, maar zijn desalniettemin 100% de moeite waard om te bezoeken. In een eerder artikel op Need to Travel schreven we al over 4 must-sees in Botswana.

Olifant in Zuid-Afrika

Safari en strand gecombineerd

We zijn niet allemaal van die heldhaftige reizigers. Vinden jullie een safaritrip wel mooi, maar wil je het niet de hele huwelijksreis laten domineren? Kies dan voor een combinatie van safari en strand in Afrika. De beste mogelijkheden voor dit type reis zijn Zuid-Afrika (bijv. het Kruger NP gecombineerd met de stranden bij St. Lucia) en Namibië (bijv. safari door de woestijnlandschappen in combinatie met verlaten stranden).

Woestijn in Namibië

Ultiem ontspannen: Tanzania en de Seychellen

Hebben jullie voor je huwelijksreis vooral behoefte aan ontspanning en willen jullie echt even weg zijn van alles en iedereen? Dan zijn Tanzania of de Seychellen waarschijnlijk jullie droombestemmingen. Zanzibar staat bekend om de prachtige witte zandstranden en je kunt het bijzondere Stone Town bezoeken. Meer exclusiviteit vind je vooral op het kleinere eiland Pemba. Ook op de Seychellen kunnen jullie samen heerlijk tot rust komen en genieten van het strand en het azuurblauwe water.

Seychellen

Even rekening mee houden in jullie planning:

Om jullie huwelijksreis zo perfect mogelijk te laten verlopen, is een goede voorbereiding van groot belang. Voor huwelijksreizen naar Afrika geldt dat je even moet nadenken over de volgende punten:

  • Wil je een volledig individuele reis, een groepsreis of een mix van deze twee (gedeeltelijk individueel en gedeeltelijk samen met een groep)? Sommige organisaties richten zich in het bijzonder op individuele reizen, anderen juist op groepsreizen. Het is dus goed om hier even naar te kijken.
  • De reistijd en periode. Hoe lang willen jullie op huwelijksreis? En in welke periode? Zuid-Afrika is bijvoorbeeld het best in de periode maart/april en september/oktober, terwijl de Seychellen juist beter zijn in juli t/m september.
  • Wil je een reis 100% op maat of niet? Veel organisaties bieden ‘standaard’ reizen aan met een vastgelegde route en bepaalde accommodaties. Echter heb je vaak ook de mogelijkheid om een reis volledig op maat te laten maken, helemaal afgestemd op jullie wensen. Uiteraard zal je hier wel een verschil merken in prijs.
  • De prijs in het algemeen. Afrika is geen continent voor mensen die op zoek zijn naar een budget huwelijksreis. Wil je echter eenmalig meer geld uittrekken voor deze bijzondere reis, dan is Afrika wel weer een mooie bestemming natuurlijk.

Dit artikel werd je aangeboden door Out in Africa, specialist in reizen en huwelijksreizen naar diverse landen in Afrika.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*