Home > Reis inspiratie > Woerden: 5 redenen om er komend weekend naartoe te gaan
Woerden stadhuis

Woerden: 5 redenen om er komend weekend naartoe te gaan

Woerden is de ideale bestemming voor een weekendje weg in eigen land. In Woerden is van alles te zien, te doen en te beleven. Van jong tot oud, natuur- tot cultuurliefhebber; Woerden heeft voor elk wat wils. Nog niet helemaal overtuigd? Wij geven je 5 redenen om komend weekend naar Woerden te gaan.

1. Woerden is actief

Zin in een sportief dagje? In en om Woerden zijn meerdere fiets-, vaar- en wandelroutes te vinden. Voor de minder fanatieke wandelaar is er bijvoorbeeld de historische stadswandeling door Woerden van 3,5 kilometer. Uiteraard is er ook voor de doorgewinterde wandelaar genoeg te beleven: kies bijvoorbeeld voor de wandelroute Hollandse Kade van 17 kilometer. Deze route leidt je langs de Oude Rijn en weilanden zo door het Groene Hart van Holland. Ook echte avonturiers kunnen hun hart ophalen in Woerden. Ga bijvoorbeeld eens polsstokhoogspringen. En dan maar hopen dat je niet in de sloot valt!

Is een dagje shoppen meer iets voor jou? Dat kan! Woerden heeft een veelzijdig winkelcentrum. Laat je in het historisch stadscentrum verrassen door bekende winkels, boetiekjes en bijzondere lokale winkeliers die echte streekproducten aanbieden.

2. Woerden is cultureel

Ook voor de kunst- en cultuurliefhebber biedt Woerden meer dan genoeg voor een weekendje weg. Wist je bijvoorbeeld dat Woerden een eigen cultureel platform heeft? Cultuur Platform Woerden steunt initiatiefnemers van kunst financieel en bevordert samenwerkingen tussen kunstenaars. Vier keer per jaar organiseert het CPW een Cultuurcafé.

Uiteraard is een museumbezoek ook mogelijk in Woerden. Het Stadsmuseum Woerden is gevestigd in het voormalige 16-eeuwse ‘Stedehuys’ en verzamelt werk van kunstenaars die door de eeuwen heen in Woerden gewoond en gewerkt hebben.

Daarnaast heeft Woerden meerdere theaters en een bioscoop. Breng vooral een bezoek aan Theater Het Klooster. Dit theater brengt alle vormen van theater, muziek en dans samen op een unieke manier.

3. Woerden is culinair

Natuurlijk moet er ook gegeten worden. Gelukkig zit je qua eten en drinken ook zeker goed in Woerden. Op het Kerkplein wordt de internationale keuken ruim vertegenwoordigd. Hier vind je authentiek Grieks bij Elphita, hip Italiaans bij Viviamo en gevarieerde tapas bij El Rey. Dineren met uitzicht op de haven kan ook, in restaurant De Dukdalf. Of bezoek De Smidse, gevestigd in de Havenstraat, het mooiste straatje van Woerden. Erg bijzonder: dit restaurant bevindt zich in een voormalig paardensmederij.

4. Woerden is natuur

Woerden ligt midden in het Groene Hart van Holland, in het westen van provincie Utrecht. Dit natuurgebied wordt gekenmerkt door weilanden, molens, boerderijen en het grote aanbod van authentieke streekproducten. In een mum van tijd bevind je je in het mooiste stuk natuur van Nederland!

5. Woerden is voor alle leeftijden

Woerden biedt vermaak voor jong en oud. Voor kinderen vanaf 4 jaar is er Theater Snater: muziek, poppenspel en jeugdtheater komen hier bij elkaar. Het Boerendoolhof, geopend in de zomermaanden, is een groot doolhof tussen de maisvelden waar je eindeloos rond kunt dwalen. Zit het weer niet mee? Ga dan vooral naar de Pretfabriek, een indoorspeeltuin met klimdoolhoven, glijbanen, workshops voor kinderen en nog veel meer.

Ook jongeren hoeven zich niet te vervelen in Woerden. Babylon is een openbaar jongerencentrum dat leuke feesten voor jongeren organiseert. Ook is er een alternatieve uitgaansgelegenheid voor jongeren: in Rockbunker K’77 is het altijd gezellig!

Kortom, in Woerden is meer dan genoeg te beleven voor iedereen. Tot snel in Woerden!

Dit artikel werd je aangeboden door Beleef Woerden, een initiatief van Woerden Marketing met allerlei nuttige en leuke informatie over Woerden.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*