Home > Reistips > Ga je op vakantie? Zorg dan dat je deze zaken geregeld hebt!
huis achterlaten tijdens vakantie checklist

Ga je op vakantie? Zorg dan dat je deze zaken geregeld hebt!

Wanneer je op vakantie gaat, is het belangrijk om diverse zaken op orde te hebben. Zo moet je goed je koelkast nakijken op bederfwaar en je huisdieren goed onderbrengen (of meenemen indien mogelijk). Uiteraard bepaalt de duur van je vakantie ook wat je geregeld moet hebben. Wij geven je alvast wat input!

Tuinverzorging

Wanneer je voor korte of langere tijd op vakantie gaat in de zomerperiode is het belangrijk dat je tuin verzorgd wordt. Als de zon elke dag op je planten, bomen of bloemen straalt, drogen deze snel uit en zijn ze na je vakantie niet meer zoals ze waren. Zorg dus dat je iemand inschakelt voor het tuinonderhoud in de zomer. Dit kan je buurvrouw zijn, je zus, of je moeder bijvoorbeeld. Zorg dat het iemand is die jij je huis toevertrouwd en zorg dat je een mooie zomertuin behoudt.

Huis achterlaten tijdens vakantie

Het is altijd spannend om je huis onbemand achter te laten tijdens je vakantie. Deel dit dan ook niet met de hele wereld op social media, dit kan nog weleens nare gevolgen hebben. Zorg er dus ook voor dat je huis er ‘bewoond’ uitziet. Enkele tips zijn: een tijdklok, een losse krant of folder ‘nonchalant’ opengeslagen op tafel laten liggen en doe niet alle gordijnen dicht. Ook als je langer wegblijft dan een week of twee, is het belangrijk om goed te kijken naar de inhoud van de koelkast en dat weg te gooien (of weg te geven) wat bederfelijk is. Sluit alle deuren en ramen goed en controleer of alle apparaten echt uit staan voor vertrek.

Dieren en kinderen

Het kan voorkomen dat je kinderen te jong zijn voor de vakantie die je hebt geboekt of dat je even lekker zonder de kinderen weg wilt. Zorg dan voor een goede oppas die je volledig vertrouwt, zoals een naaste vriendin of een familielid. Hetzelfde geldt voor huisdieren die je tijdens je vakantie moet achterlaten. Huisdieren kunnen naar een pension, maar dat is niet altijd nodig. Vaak is er wel iemand in je familie of vriendengroep die je kat eten kan geven of je hond een weekje in huis kan nemen. Dit geldt uiteraard ook voor andere huisdieren, zo zijn knaagdieren bijvoorbeeld erg makkelijk om tijdelijk onder te brengen.

Inpakken voor vakantie

Uiteraard moet je voor de vakantie zelf ook diverse zaken geregeld hebben. Als je bijvoorbeeld met de auto op vakantie gaat, moet de bandenspanning gecontroleerd zijn en dergelijke zaken. Ook moeten zaken zoals: een visum, vaccinaties, een geldig paspoort en de valuta goed worden nagekeken voor vertrek. Wanneer dit in orde is kun je met een gerust hart op vakantie. Vergeet ook niet om diverse oplaadstekkers mee te nemen en zaken zoals een EHBO kit, medicijnen en badkleding bijvoorbeeld.

Voordat je op reis gaat moet je goed onderzoeken naar welk land je gaat en of je hiervoor extra voorbereidingen moet nemen. Daarnaast is de duur van je vakantie cruciaal bij het achterlaten van je huis of tuin. Vergeet na alle checklists niet om plezier te hebben tijdens je heerlijke vakantie!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*