Home > Reis inspiratie > 5 manieren om ook op oudere leeftijd zorgeloos op vakantie te gaan!
zorgeloos op vakantie als je ouder wordt

5 manieren om ook op oudere leeftijd zorgeloos op vakantie te gaan!

Op vakantie gaan is een zeer ontspannen bezigheid. Al vanaf kinds af aan gaan we meestal 1 keer per jaar wel op vakantie. En waarom zou je deze traditie stoppen als je ouder wordt. Als je eenmaal met pensioen bent, heb je eigenlijk alle tijd om een keer een leuke reis te maken. Het is begrijpelijk dat er bepaalde redenen zijn waarom je misschien niet meer op vakantie zou willen als je ouder wordt. Maar toch zijn er genoeg manieren te vinden om toch zorgeloos op vakantie te kunnen, ook als je al een aantal jaar op teller hebt staan. Je kunt immers nooit genoeg van de wereld zien.

1. Neem de scootmobiel of rolstoel mee op vakantie

Tijdens de vakantie is het mogelijk om je scootmobiel of rolstoel mee te nemen. Een handige optie hiervoor is om de opvouwbare scootmobiel uit te proberen. Deze kan erg makkelijk mee in het vliegtuig en tijdens je reis kun je jezelf toch makkelijk verplaatsen. Ook een rolstoel is er in een opvouwbare versie, waardoor je ook een opvouwbare rolstoel zou kunnen kopen. Hierdoor kun je zelfs nog met de hele familie op vakantie gaan en alle activiteiten, zoals wandelen meedoen.

2. Alleen reizen of in een groep

Natuurlijk is het leuk om samen met je partner een reis te maken. Helaas is dit niet altijd meer mogelijk. Dan is het ook een optie om met een groep te gaan reizen. In een groep zijn er vaak meer mensen die al iets ouder zijn. Daarnaast zijn de reisleiders ook volledig op te hoogte van de fysieke problemen van het ouder worden. Ze kunnen je dus overal bij helpen en je bent in het gezelschap van een heleboel andere mensen.

3. Het vinden van de juiste accommodatie

Ook het vinden van de juiste accommodatie kan soms een uitdaging zijn. Ook dan is het handig om te kijken of er genoeg faciliteiten zijn waar je gebruik van kan maken. Denk bijvoorbeeld aan een opstapje waar je met de rolstoel overheen kan. Ook een lager bed kan bijvoorbeeld handig zijn. Bij de meeste accommodaties staat wel aangegeven of het ook geschikt is voor ouderen.

4. Als single op vakantie

Ook oudere singles kunnen prima op vakantie gaan. Er zijn genoeg groepsreizen te vinden voor ouderen. Daarnaast heb je ook nog de kans om leuke vrienden of eventueel een leuke partner te vinden. Samen op avontuur gaan is dan misschien nog wel veel leuker.

5. In eigen land

Als de leeftijd eenmaal wat toeneemt, is er niet altijd nog de behoefte om naar het buitenland op vakantie te gaan. Het is dan ook erg goed denkbaar om gewoon in Nederland op vakantie te gaan. Neem dan bijvoorbeeld de fiets mee, of eventueel de elektrische fiets en ga er lekker op uit. In Nederland zijn er genoeg leuke wandel- en fietspaden te vinden voor de perfecte vakantie.

About Need To Travel

Het Need to Travel team schrijft regelmatig reisartikelen over talloze bestemmingen, ervaringen, tips en tricks. Daarnaast pakken wij natuurlijk ook vaak onze koffers en rugzakken om meer van de wereld te zien, zodat we onze ervaringen weer met jullie kunnen delen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*