Home > Reis inspiratie > De mooiste reisfoto’s leveren mooie herinneringen op
mooie herinneringen vakantiefoto's

De mooiste reisfoto’s leveren mooie herinneringen op

Als je op vakantie bent maak je natuurlijk erg mooie foto’s. Er is veel te zien. Van de mooiste wildlife tot aan de gaafste stadsaanzichten. Op vakantie is het landschap vaak ook anders dan in het land waar je vandaan komt. Hiervan kun je ook mooie foto’s maken. Als je met een camera op pad gaat zie je de wereld anders. Je hebt dan vaker oog voor details en de mooie omgeving waar je dan verblijft. Door foto’s te maken leer je andere culturen beter kennen. Tijdens het fotograferen kom je in een andere beleveniswereld terecht. Dat is bij mij ook het geval. Ik kan deze foto’s gebruiken voor een blog. Als dat niet geval zou zijn zouden ze maar verdwijnen op de harde schijf van de computer. Door wat met vakantiefoto’s te doen hou ik de herinnering die ik heb bij een vakantiebestemming levend.

Versier je huis met de mooiste vakantiefoto’s

Als ik eenmaal foto’s heb gemaakt in het vakantieland dat ik bezocht heb wil ik vaak nog meer doen met de foto’s. Het idee is dan om mijn huis te decoreren met de mooiste foto’s die ik heb. Je kan de foto’s inlijsten om je interieur op een leuke manier te versieren lijst ik de foto’s in en zet ik ze in mijn huis. Sommige foto’s druk ik ook af op een doek en die hang ik dan in de tuin. Dan kan ik nog van het landschap of het stadspanorama genieten van het vakantieland waar ik dan geweest ben.

Maak een fotoboek om de herinnering levend te houden

Naast dat ik als reisverslaafde een blog met foto’s bijhoud, maak ik ook nog een fotoboeken. Ik vind het als reisverslaafde ook leuk om op mijn gemak een album door te bladeren aan de keukentafel. Het voordeel van een fotoalbum vind ik dat je makkelijk rustig doorbladert terwijl de herinnering bovenkomt. Dit onder het genot van een goede kop koffie. Een ander voordeel vind ik dat je verschillende maten albums kunt bestellen en dat je lekker kunt variëren met hoe je de foto’s indeelt in het album. Je kan dan meerdere foto’s van verschillende reizen samen combineren. Ook is het mogelijk om de foto’s te sorteren naar een bepaald thema.

Ik vind dat fotoboeken simpel moet houden. Dit doe ik door zo min mogelijk tekst te gebruiken. Ook vind ik het heerlijk om met kleurrijke foto’s te werken. Dat heeft naar mijn idee een veel vrolijkere uitstraling en is leuker om naar te kijken. Ik zou graag alle tripjes die ik maak vast willen leggen op de gevoelige plaat. Dit is vaak onbegonnen werk. Om het werk wat overzichtelijker te maken kun je het beste alleen albums maken van je verre en bijzondere reizen. Vaak helpt het ook dat als je albums maakt met de selectie van de beste foto’s die je op vakantie of op je trip geschoten hebt met de camera.

Het ophangen van foto’s door middel van wasknijpers

Naast dat je de foto in een fotolijstje kunt doen zijn er nog tal van andere manieren om je foto’s te decoreren. Ook is het misschien leuk om je foto’s eens op een andere manier te decoreren. Je kan met een digitale camera foto’s schieten. Voor de variatie kan je foto’s met een polaroid camera maken. Je ontwikkelt ze dan zelf en hangt ze aan touwtje met een wasknijper. Het voordeel hiervan is dat je de foto’s regelmatig kunt wisselen en vele variaties aan je interieur kunt aan brengen.

Het versieren van de muur met foto’s

Wat helemaal gedurfd is dat je een wand in je huiskamer gebruikt als canvas. Je kunt dit realiseren door een fotocollage op hoge kwaliteit te laten afdrukken. Kies bijvoorbeeld voor een collage van de Big Ben of de Grand Canyon. Zorg dat dit bij het interieur van je huis past. Als je hier voor kiest heb je het gevoel dat je in het buitenland bent. Het is in elk geval erg bijzonder!

Het ontwerpen van een agenda of kalander

Je kunt online agenda’s ontwerpen. Je gebruikt dan zomerfoto’s voor de zomermaanden en voor de wintermaanden kan je winterselfies gebruiken. Aan jouw de keus om een agenda of kalander persoonlijk maken.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*