Home > Reis thema's > Actieve reizen > Een actieve vakantie in het verschiet? Let op deze 5 zaken
actieve vakantie wandelen

Een actieve vakantie in het verschiet? Let op deze 5 zaken

Ben je graag sportief en actief tijdens je vakantie? Dan is een actieve vakantie met veel uitjes en ongerepte natuur iets voor jou! Je moet echter wel met een aantal zaken rekening houden voordat je een vakantie als deze kan gaan boeken. Nieuwsgierig geworden waar je allemaal op moet letten? Lees snel verder!

1. Wandelschoenen

Bij een actieve vakantie horen uiteraard veel uitjes en activiteiten zoals bergbeklimmen, wandelroutes volgen en hiken. Hierbij is het belangrijk om het juiste schoeisel te dragen, zoals Grisport wandelschoenen. Een goede wandelschoen biedt comfort en loopgemak om tochten van vele kilometers te kunnen voltooien, langs de mooiste uitkijkpunten en tussen de ongerepte natuur. Zorg ervoor dat jij je goed laat informeren in een speciaalzaak of lees je in en bestel een wandelschoen die geschikt is voor jouw actieve vakantie en de mooiste wandelgebieden.

2. Training

Voor zowel een wandelvakantie, een fietsvakantie of een andere actieve vakantie die fysiek veel van je vraagt, is training benodigd. Een goede conditie zorgt ervoor dat jouw lichaam bepaalde activiteiten aankan. Mede door een goede training, heb je meer plezier van je vakantie, minder last van blessures en kan je meer uit je activiteiten halen vanwege een goede voorbereiding. Afhankelijk van het soort actieve vakantie, de duur en intensiteit, is het verstandig enkele weken of maanden van tevoren een trainingsschema op te stellen.

3. Reisverzekering

Een reisverzekering is altijd aan de orde maar tijdens een reis als deze moet je daar goed op letten. Je kan je vakantie natuurlijk zo extreem maken als je zelf wilt, hier zijn dan ook risico’s aan verbonden waarvoor je een verzekering in het buitenland zeker nodig zult hebben. Bekijk de polisvoorwaarden van jouw reisverzekering goed voor vertrek en let hierbij met name op alle zaken omtrent medische hulp; hoe dit in elkaar steekt, wat er wel/niet vergoed wordt en hoe je hier het beste op kan terugvallen indien er zich een incident voordoet. Het kan zijn dat jij je pakket moet uitbreiden, wat je vaak enkele euro’s kost maar honderden of duizenden euro’s kan schelen bij dringende hulpverlening.

4. Reisgezelschap

Een actieve vakantie zal zowel lichamelijk als geestelijk veel van je eisen. Door alles wat zich tijdens de vakantie afspeelt kan je erg moe worden, spierpijn hebben en zal je niet altijd een zeer goede nachtrust pakken (bijvoorbeeld bij veilig hiken inclusief een overnachting in het wild). Bedenk dus goed wie je reisgezelschap zal zijn en of jullie als set of als groep bij elkaar passen en er samen een leuke reis van kunnen maken. Bij extreem actieve vakanties kan je steun en motivatie namelijk goed gebruiken!

5. Wat neem je mee?

Tot slot is het belangrijk om te bedenken wat er in je backpack of koffer meegaat. Voordat je inpakt is het goed om te bedenken wat het klimaat is van je bestemming en welke activiteiten je wilt gaan ondernemen. Ga je tijdens het hoogseizoen wandelen in Europa? Dan kan je op veel plaatsen lekker weer verwachten. Besluit je hierbij ook te overnachten tijdens een bergklimtocht? Dan is het aan te raden ook diverse warme kledingstukken mee te nemen. Ook (blaren)pleisters, pijnstillers, een tekentang, en bijvoorbeeld een stevige en betrouwbare tent, zijn hierbij onmisbaar!

Wanneer je er dus over nadenkt om een actieve vakantie te plannen, is voorbereiding het halve werk! Denk goed na over de activiteiten, je vakantiebestemming en je eigen veiligheid om zo veel mogelijk te kunnen genieten van jouw gekozen reis!

 

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*