Home > Reis inspiratie > Tips voor het kamperen in de Ardennen
kamperen ardennen

Tips voor het kamperen in de Ardennen

Ben jij een echte avonturier? Dan is kamperen in de Ardennen natuurlijk een te gekke trip. Toch kan het vooral wanneer je voor het eerst gaat, best nog wel even spannend zijn. Ondanks het feit dat je je misschien wel denkt helemaal goed te hebben voorbereid, kunnen er altijd nog een aantal kleine dingen zijn, die je als beginnende kampeerder over het hoofd hebt gezien. Om ervoor te zorgen dat je zorgeloos op pad kunt, hebben we een aantal handige tips voor je, die je kunnen helpen dit te kunnen bereiken. Dus ga jij er binnenkort op uit, dan zijn deze tips een absolute aanrader om even goed door te lezen.

Zorg dat je voldoende geld hebt

Het kamperen in de Ardennen zelf, is op zich niet zo heel erg duur. Toch is het wel van belang dat je voldoende geld hebt, voordat je daadwerkelijk gaat kamperen. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat vooral de eerste keer, wanneer je alles nog moet aanschaffen, het alles bij elkaar flink in de papieren kan lopen. Heti s daarom dus ook aan te raden om, wanneer je gaat kamperen, ver van te voren in kaart te brengen wat je allemaal nog hebt, zodat je voldoende tijd hebt om alles te kunnen aanschaffen.

Ga buiten het hoogseizoen

Wil jij niet alleen kunnen genieten van optimale rust, maar ook van een voordelige prijs? Dan is het aan te raden om buiten het hoogseizoen te gaan. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat veel meer mensen de keuze maken om tijdens het hoogseizoen te gaan, omdat ze vastzitten aan bepaalde vakantieperiodes, dan mensen die deze verplichting niet hebben. Dus heb jij de vrijheid om buiten de drukke maanden om te kunnen gaan, doe dit dan ook.

Oefen het opzetten van de tent

Het lijkt een formaliteit, toch is het aan te raden om het opzetten van je tent voor vertrekt even een keer te oefenen. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je op de locatie zelf pas tot de conclusie komt dat er misschien wel iets mist. Nu is dat met 30 graden op een camping met zwembad niet zo heel erg, want dan kun je ter verkoeling eerst een duik nemen. Maar wanneer het koud is en regent, dan wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk gebruik kunnen maken van je tent. Voorkom dus dat je voor een vervelende verrassing komt te staan en zet je tent van te voren een keer op, op bijvoorbeeld een groot grasveld.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*