Home > Reis inspiratie > 5 sfeermakers op jouw inpaklijst waar je nog niet aan gedacht hebt
5 sfeermakers

5 sfeermakers op jouw inpaklijst waar je nog niet aan gedacht hebt

Een lange reis alleen of met zijn tweeën kan heel spannend zijn. Je gaat nieuwe ervaringen opdoen, geweldige dingen zien, maar hopelijk ook veel nieuwe mensen leren kennen. Mocht je vrienden voor het leven willen maken maar nog niet weten hoe je dit moet aanpakken, dan hebben we hier vijf ultieme sfeermakers opgesomd waarmee jij het ijs kan breken!

1. Reisgitaar

Een gitaar meenemen, dat is toch helemaal niet praktisch? Klopt, maar een reisgitaar is dat wél. Deze zijn een stuk kleiner en passen daarom beter in je bagage. Zo kan je altijd muziek en sfeer creëren, waar op de wereld je ook bent. Samen met de kamergenoten op je hostel jullie muzieksmaak ontdekken, wat is een betere bonding-activiteit dan dat? En mocht je nog geen gitaar kunnen spelen? Geen probleem, je kan op je bestemming op zoek gaan naar een leraar of je gaat in de leer bij die ene leuke reisgenoot. Zo is een reisgitaar misschien wel de beste sfeermaker op reis die je je kan wensen!

2. Bluetooth speaker

We blijven nog even bij de muziek, want het volgende item op de lijst is een bluetooth-speaker. Een goede soundtrack is natuurlijk de ultieme sfeermaker, waar op de wereld je ook bent. Met een goede bluetooth speaker kan je overal een feestje bouwen of een leuk achtergronddeuntje opzetten terwijl je je reisgenoten leert kennen. Kijk goed naar de batterijduur, kwaliteit en duurzaamheid. Met een speaker neem je de gezelligheid altijd met je mee.

3. Geurkaars

Het aansteken van een geurkaars is de perfecte manier om wat extra sfeer te creëren wanneer je ’s avonds binnen zit. Een geurkaars weet altijd nog net even wat extra gezelligheid tot stand te brengen door middel van de combinatie van geur en licht. Bovendien gaan een paar geurkaarsen altijd makkelijk mee in je bagage! Zo kan je overal een ontspannende of romantische avond beleven.

4. Speelkaarten

Een leuke manier om voor gezelligheid te zorgen is door samen met je reisgenoten spelletjes te spelen. Vanwege het formaat en de veelzijdigheid werkt een deck speelkaarten hiervoor perfect. Moet je met de reisgenoten wachten op het vliegveld, of regent het en zitten jullie vast in het hotel? Met speelkaarten hebben jullie altijd iets te doen. Bovendien is het een goede manier om contact te leggen met mensen uit andere culturen: kaartspellen zijn best wel universeel! Misschien kan je je medespelers een typisch Nederlands kaartspel uitleggen, waarna je ook hun regionale variant kan spelen. Mocht je niet van klassieke kaartspellen houden, dan kan je altijd een spel als Uno meenemen.

5. Nintendo Switch

Een spelcomputer klinkt natuurlijk niet gelijk als iets wat bij de vakantie hoort, maar er zijn altijd momenten waarop jij en je reisgenoten moeten wachten, niet naar buiten kunnen of wat dan ook. Op zo’n moment kan een console als de Nintendo Switch toch wat gezelligheid bieden. Hij is draagbaar en je kunt er verschillende multiplayer-spellen op spelen. Daarnaast kan je hem op je hotelkamer in je tv-set pluggen voor optimaal plezier.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*