Home > Reis inspiratie > Niet te missen bezienswaardigheden voor een weekendje Malaga!
Weekendje Malaga

Niet te missen bezienswaardigheden voor een weekendje Malaga!

Plaza de la Constitución 

Een weekendje Malaga is niet compleet zonder het mooiste plein van de stad te hebben verkend. Plaza de la Constitución stond vroeger bekend als het hoofdplein van Malaga en wordt omringd door mooie gebouwen. Daarnaast zijn hier tal van gezellige terrasjes en restaurants gevestigd en kun je heerlijk mensen kijken op een van de vele bankjes. Met traditionele evenementen is het plein dé plek waar locals bijeenkomen en met elkaar genieten van lekkere hapjes, drankjes en goed gezelschap.

Castillo de Gibralfaro

Waar het Alcazaba de Malaga vaak wordt gezien als mooiste bezienswaardigheid van de stad, mag het hoger gelegen Kasteel Gibralfaro ook zeker niet ontbreken. Loop vanuit het Alcazaba (het oude Moorse fort), verder omhoog  en het Kasteel komt al binnen een paar minuten in zicht. Vanuit hier heb je bovendien een nóg mooier uitzicht over de stad en de zee. Bewonder Gibralfaro ook van binnen zodat je de echte sfeer kunt proeven en meer treden kunt beklimmen. De entree is slechts een paar euro en het is meer dan de moeite waard!

El Palo

Deze authentieke visserswijk wordt vaak overgeslagen tijdens een weekend naar Malaga en dat is zonde. Het is namelijk slechts een korte wandeling naar dit gedeelte van de stad, waarbij je ook nog eens langs de prachtige boulevard loopt. El Palo kenmerkt zich door historische, kleurrijke woningen die omringd worden door hoge bomen. Overal op het strand staan levensgrote barbecues waar chefs vers gevangen vis roosteren. En langs de promenada zijn knusse, gezellige restaurants gevestigd. Voor een échte Spaanse sfeer zit je in deze wijk helemaal goed.

Lees ook: cultuur en bezienswaardigheden in de Spaanse steden.

Catedral de la Encarnación

In het historische centrum van Malaga kun je niet heen om deze imposante, Rooms-Katholieke kerk; hét symbool van de stad. Je kunt helemaal om de Kathedraal heen wandelen, die er vanuit elk perspectief weer totaal anders uit ziet. De architectuur is echt verbluffend en de details van elke gevel zijn meer dan indrukwekkend. Wanneer je de Kathedraal ook van binnen wilt bekijken kun je beter op tijd komen; de rij kan flink oplopen naarmate de dag vordert.

Mercado Central de Atarazanas

Alleen al de buitenkant van deze overdekte lokale markt is een echte eyecatcher met zijn kleurrijke patronen en bijzondere architectuur. Gelegen in het centrum van de stad, vind je op deze markt een grote verscheidenheid aan lokale producten, verschillende gezellige tapasbars en een heerlijke vibe. Dit is dé plek om je te mengen tussen de locals en helemaal op te gaan in de Spaanse cultuur. Vergeet natuurlijk niet om typische producten te proeven en uit te rusten met een drankje terwijl je mensen kijkt.

Genoeg te doen dus in een van de leukste steden van Andalusië. Zorg ervoor dat je deze top bezienswaardigheden niet mist tijdens je weekendje in Malaga!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*