Home > Reistips > Dit zijn de 7 handigste reisapps die niet op jouw smartphone mogen ontbreken!
handige reisapps

Dit zijn de 7 handigste reisapps die niet op jouw smartphone mogen ontbreken!

Door gebruik te maken van een of meerdere handige reisapps wordt jouw vakantie nog een pak aangenamer. In een oogopslag kan je op zoek gaan naar de beste plekjes om te dineren, te bezoeken of te overnachten. Handige vertaalapps tolken je een weg naar jouw bestemming waar je met behulp van een andere app in een mum van tijd met de wisselkoers rekent. Zo kom je te weten dat je dat leuke kleedje toch echt beter kan laten liggen. En dankzij een Sim Only internetbundel kan je al deze informatie verzamelen op jouw smartphone. Te denken dat ooit drie reisgidsen, twee woordenboeken, één zakrekenmachine en een vierenzestigvoudig te vouwen landkaart benodigd waren… Wij zetten alvast de handigste reisapps op een rijtje.

# 1. Google Translate

Google Translate stelt je in staat om eenvoudig te communiceren met lokale mensen. Dit is uiteraard handig in allerlei denkbare situaties. In de winkel, aan de receptie, in de luchthaven en al zeker in meer benarde situaties is het dan ook gewenst je enigszins vlot verstaanbaar te kunnen maken. Een polyglot gaat dan weer misschien liever zelf aan de slag. Dit kan met de app Duolingo, waar je spelenderwijs een nieuwe taal aanleert.

# 2. TripAdvisor

TripAdvisor is een app waar je beoordelingen en recensies over restaurants, hotels en zoveel meer kan terugvinden. Deze beoordelingen en recensies komen van andere reizigers, ideaal dus om je te helpen bij het plannen van uitstapjes. Uitstekend alternatieven voor het vinden van gezellige plekjes zijn de apps Google Trips, Favoroute en AroundMe.

# 3. Packpoint

Vergeet je ook telkens enkele belangrijke zaken mee te nemen op reis? Dan zal de app Packpoint voor jou als een geschenk uit de hemel zijn. Deze app stelt op basis van je reisbestemming, het lokale weer en de duur van jouw vakantie een lijst samen met allerhande spullen die zeker niet mogen ontbreken in jouw reistas.

# 4. Moovit

Dankzij de favoriete app van Koning Julien XII van Madagaskar krijg je nu een handig overzicht van het openbaar vervoer in meer dan 1500 steden. De realtime app geeft je de nodige informatie over het uur van vertrek en het aantal haltes. Met de bus naar de bijzonderste trekpleisters en landmarks? I like to…!

# 5. Splitwise

Met een groepje vrienden op vakantie? Marianne betaalde de taxi naar het restaurant, Ayla het eten en Jeroen betaalde dan weer de drank. Gezien dit slechts één uitje is tijdens hun week vakantie, wordt het al gauw een ingewikkelde rekensom. Door steeds alles in Splitwise in te geven, kan er op het einde van de reis snel en eenvoudig een afrekening worden gemaakt. De app Splittr is dan weer een handig alternatief.

# 6. XE Currency

Moet je binnenkort betalen in Vietnamese dong of Colombiaanse peso? Dat weet je maar beter hoeveel je precies uitgeeft. Met behulp van deze eenvoudig te hanteren app kan je eenvoudig die vreemde munt omrekenen. Zo kan je snel nagaan hoeveel het etentje jou heeft gekost. Extra handig aan deze app: hij is ook offline bruikbaar.

# 7. SOS op Reis

Op reis ben je best ook voorbereid op noodsituaties. De onmisbare app ‘SOS op Reis’ komt van pas bij een ongeval of wanneer belangrijke identificatiepapieren worden gestolen. Wij hopen dus alvast dat je hem nooit nodig hebt.

Extraatje: nog meer handige apps

Als afsluiter verzamelden we nog enkele onontbeerlijke apps voor wie zorgeloos van zijn vakantie wil genieten, maar toch op alles voorbereid wenst te zijn. Zo zal de app ‘Zeker op Reis’ voor jou belangrijke medische informatie en meer bijhouden. De app ‘Douane reizen’ geeft je dan weer antwoord of je iets al dan niet mag meenemen naar Nederland. Ten slotte voorziet de app ‘Rechten als reiziger’ jou van een overzicht van de te nemen acties bij vertragingen of annuleringen van een vlucht.

We kunnen dus wel stellen dat ondertussen zowat voor alles een app te vinden is. Snel (ticket)prijzen vergelijken? Skyscanner is de app die jij zoekt! Ben je op zoek naar een toilet? Daarmee helpt Flush jou wel verder. Met Uber ga je dan weer op zoek naar een spotgoedkope taxi en Watchdog houdt je internetgebruik bij. Tot slot kan je misschien nog eens een oude rage nieuw leven inblazen en via Pokémon Go een zeldzame Pokémon op een ander continent vangen. Voor elk wat wils, zoveel is duidelijk!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*