Home > Reisbestemmingen > Europa > De 3 mooiste natuurgebieden in Nederland
natuurgebieden in Nederland bezoeken

De 3 mooiste natuurgebieden in Nederland

“ Waarom moet je altijd zo ver weg? Hier is de natuur ook prachtig? ”. Als je van verre reizen houdt, krijg je dit ongetwijfeld vaak te horen. Best irritant natuurlijk, maar ze hebben wel een beetje gelijk. De natuur in Nederland heeft ontzettend veel te bieden. En om dat te bewijzen tippen wij je over de drie mooiste natuurgebieden van Nederland.

1. Het waddengebied

Vanaf Den Helder strekt het gebied zich via Duitsland helemaal uit tot het Deense Esbjerg. Ben je hier nog nooit geweest? Dan wordt het hoog tijd. De uitgestrekte natuur van het waddengebied is lastig te omschrijven. Bij laagwater vallen de zandplaten droog waardoor je hier geweldig kunt wadlopen. Bovendien is het een paradijs voor vogelspotters. Miljoenen broedende zee- en trekvogels kun je hier observeren.  En met als kers op de taart kun je hier meer dan 15.000 zeehonden vinden! Geweldig om deze dieren samen te zien spelen.

Wil je hier in de buurt overnachten? Dan kun je dat het beste doen op een van de Waddeneilanden. Ook op deze mooie eilanden kun je prachtig wandelen en fietsen.

2. De Hoge Veluwe

Natuurpark De Hoge Veluwe wordt gekenmerkt door een aaneenschakeling van verschillende flora en fauna. Denk aan bos, heidevelden, zandvlakten, landgoederen en weidegronden. Het is een prachtig gebied om te wandelen, fietsen en paardrijden. En als je heel vroeg komt, dan heb je grote kans om wilde dieren te zien zoals een herten, reeën of wilde zwijnen.

Waar je het best kunt overnachten? Wat dacht je van een Glamping op de Veluwe? Luxe kamperen in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Een perfecte manier om dit gebied te verkennen.

3. De Hollandse Duinen

Hoe bijzonder de kust in Nederland is, ontdek je in het natuurgebied De Hollandse Duinen. Het natuurgebied is zo geliefd omdat het een enorme variatie in landschappen kent. Een afwisselend gebied waarbij je aan de ene kant geniet van het harde geluid van de brekende golven en een stukje verder sta je in de prachtige duinen die ons beschermen tegen de zee. De rust die je hier ervaart is geweldig.

Overnachten doe je het beste in Den Haag, want vanaf het station sta je na enkele stappen al in het nationaal park. Zo kun je perfect een stedentripje Den Haag combineren met deze mooie natuur.

Ben je overtuigt van de schoonheid van Nederland? Dat kan bijna niet anders! En het grote voordeel is dat je helemaal niet ver hoeft te reizen voor deze prachtige plaatsten. Welk natuurgebied wil jij graag het eerste bezoeken?

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*