Home > Reis inspiratie > De hoogtepunten van een onvergetelijke Safari in Tanzania
Safari Tanzania - Need to Travel

De hoogtepunten van een onvergetelijke Safari in Tanzania

Tanzania is een geweldig land vol met prachtige natuur en adembenemende uitzichten. Het staat bekend om zijn ongerepte wildernis en schitterende landschappen. Als je op zoek bent naar een onvergetelijke ervaring, dan is een safari in Tanzania echt iets voor jou. Je zult versteld staan van de diversiteit aan dieren en de overvloed aan schoonheid die je
onderweg tegenkomt. Het is een kans om wilde dieren in hun natuurlijke habitat te zien en te genieten van de prachtige omgeving. Deze safari zal zeker een blijvende indruk op je achterlaten. Hier zijn een aantal hoogtepunten.

Het Tarangire National Park

Je eerste stop tijdens de safari is waarschijnlijk het Tarangire National Park. Daar kun je geweldige dingen verwachten! Je zult daar olifanten zien, die enorm zijn, en imposante baobab bomen die echt opvallen. Terwijl je door het park rijdt, zul je grote groepen olifanten, buffels, Thomson gazellen en zelfs luipaarden tegenkomen. Maar wat Tarangire echt uniek maakt, is dat je verschillende planteneters ziet die samen bij dezelfde waterpoel ontspannen. En terwijl zij daar rusten, maken de roofdieren slim gebruik van deze kans om op hun prooi te jagen.

Het Serengeti National Park

Nu gaan we naar het beroemde Serengeti National Park, de volgende stop op je safari-avontuur. Hier kun je iets heel bijzonders meemaken: de indrukwekkende migratie van gnoes. Het is een van de meest opmerkelijke dingen in de natuur ter wereld. Maar dat is niet alles. In Serengeti kun je ook veel andere wilde dieren zien, zoals zebra’s, olifanten, kudu’s, buffels, impala’s en grote katten zoals leeuwen en luipaarden. De uitgestrekte vlaktes van Serengeti vormen de perfecte gelegenheid om de prachtige wilde dieren van Afrika te ontmoeten.

De Ngorongoro krater

Een van de hoogtepunten van je safari in Tanzania is een bezoek aan de Ngorongoro-krater. Het is de enige krater ter wereld waar je alle ‘big five’ dieren kunt zien. Terwijl je naar beneden gaat naar de bodem van de krater, zul je omringd worden door een overvloed aan wilde dieren. Je zult buffels, olifanten, elanden, zebra’s, nijlpaarden, neushoorns en nog veel meer tegenkomen. Een dag in de Ngorongoro krater is genoeg om alle ‘big five’ te spotten en te genieten van deze bijzondere plek.

De Maasai cultuur

Naast de nationale parken zijn er nog meer avontuurlijke mogelijkheden tijdens je safari in Tanzania. Je kunt bijvoorbeeld een wandeling maken naar de Embakaai-krater en de Olmoti-krater. Daar kun je ook wilde dieren van dichtbij zien. Ook kun je een bezoek brengen aan Masai-dorpen, waar je kunt deelnemen aan traditionele dansen, koken en de unieke cultuur van dit inheemse volk kunt ontdekken. Het is een geweldige kans om meer te leren over de lokale bevolking en hun manier van leven. Heb jij er al zin in?

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*