Home > Reis inspiratie > 6 tips om goedkoop een vakantie te boeken
goedkope vakantie boeken

6 tips om goedkoop een vakantie te boeken

Vakantie, volgens velen de mooiste tijd van het jaar. Een moment waarop je even letterlijk weg kunt gaan van alle dagelijkse beslommeringen. De één gebruikt zijn vakantie om de batterij, al liggend op een strandbedje, weer helemaal op te laden. Voor de ander zijn roadtrips en actieve vakanties juist dé manier om het hoofd leeg te maken. Wat voor een type toerist je ook bent, uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: een vakantie die niet al te veel kost. Hoe je dat voor elkaar krijgt, lees je hieronder.

Tip 1: vroeg boeken, of juist last minute boeken

In sommige situaties loont het om vroeg te boeken, terwijl je in andere gevallen weer beter af bent met een boeking die je op het laatste moment doet. Vroeg boeken kun je het beste doen als je aan bepaalde periodes bent gebonden. Bijvoorbeeld als je kinderen hebt en je aan de schoolvakanties moet houden. Of als je zelf leerkracht bent, natuurlijk. In andere gevallen behaal je met een last-minute meer winst, zeker wanneer dit een vliegreis betreft. Last minute deals vergelijken doe je op betrouwbare en volledige vergelijkingssites als VertrekDirect.nl.

Tip 2: raadpleeg vergelijkingssites voor vliegtickets

Kies je niet voor een pakketreis, maar boek je alle losse onderdelen zelf? Ga dan niet direct naar de website van de luchtvaartmaatschappij die je kent, maar laat een vergelijkingswebsite prijzen voor vliegtickets van verschillende aanbieders voor je vergelijken. Check ook per maatschappij hoe het zit met de bagage. Soms kan een vlucht op het eerste gezicht goedkoper lijken, maar moet je alsnog voor je koffer betalen. Vluchten inclusief overstap zijn vaak goedkoper, net als vluchten van en naar kleinere luchthavens.

Tip 3: incognito zoeken

Prijzen van reizen kunnen hoger worden naarmate je vaker op een boekingswebsite zoekt. Dit komt omdat de websites die jij bezoekt, jouw gegevens registreren en zo de prijs stiekem wat opvoeren. Want als je meerdere keren op de website surft, dan ben je wellicht geïnteresseerd, toch? Om te voorkomen dat bedrijven hun voordeel met jouw surfgedrag doen, stel je de incognito modus in. Dit betekent dat je privé surft op je browser. Je gegevens kunnen dus niet zomaar worden geregistreerd en in de zin van verhoogde prijzen tegen je worden gebruikt.

Tip 4: goedkoop en milieuvriendelijk met de trein reizen

Ben je op zoek naar een vakantie die niet alleen vriendelijk voor je portemonnee, maar ook voor het milieu is? Overweeg dan een vakantie per trein. Het Europese spoornetwerk is uitgebreid, waardoor je naar ontzettend veel bestemmingen in tal van landen kunt afreizen. Alleen al de TGV doet 200 verschillende bestemmingen aan. Zoek van tevoren goed naar goedkope internationale treintickets. De Europese hogesnelheidstreinen zijn weliswaar niet zo snel als een vliegtuig, maar zijn wel binnen afzienbare tijd op jouw bestemming. Bovendien start het genieten onderweg al!

Tip 5: Boek een andere accommodatie dan een hotel

Niet alleen kun je natuurlijk op het vervoermiddel besparen, dit kan net zo goed op een accommodatie. Nog steeds blijken de meeste vakantiegangers het liefst voor een hotel te kiezen. Niet zo verwonderlijk, want er wordt goed voor je gezorgd en je hebt nergens omkijken naar. Je badkamer wordt schoongemaakt, je bed wordt opgemaakt en je ontbijt wordt meestal verzorgd. Daar is de prijs natuurlijk wel naar. Kijk dus eens naar andere opties, zoals een appartement of vakantiewoning. Behalve een lagere prijs betekent dit ook meer ruimte én privacy.

Tip 6: Kies eens voor onbekende bestemmingen

Wereldwijd bekende bestemmingen zoals Ibiza, de Algarve en Santorini blijven jaarlijks talloze toeristen trekken. Wie wil nou niet ooit de meest oogverblindende stranden en indrukwekkende kliffen met traditioneel blauw-witte huisjes fotograferen? Echter zijn het juist die bestemmingen die –logisch- een stuk duurder zijn dan veel andere. Zet dit jaar dus eens koers naar een andere bestemming in plaats van bijvoorbeeld die Spaanse Balearen. Vooral Oost-Europa is de laatste jaren in opkomst als budgetvriendelijke bestemming. Vergelijk de keuzemogelijkheden met elkaar en ontdek eens iets heel anders.

About Otto van der Laar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*