Home > Reis inspiratie > Last minute zonvakantie? Hier moet je aan denken!
zonvakantie

Last minute zonvakantie? Hier moet je aan denken!

Helemaal klaar met het Nederlandse weer? Dan ben je zeker niet de enige. De lente lijkt voorlopig nog even op zich te laten wachten en inmiddels snakken we allemaal naar de zon. Waarom nog langer wachten? Er zijn genoeg mooie plekken op deze aarde waar de zon wél al breeduit schijnt. Op waarschijntdezonwel vind je de actuele weersinformatie van vakantielanden dichtbij en ver weg. Zo weet je zeker dat jouw last minute een absolute zonvakantie wordt.

Hoog tijd dus om jouw vitamine D aan te vullen, hele dagen te genieten van zon, zee en strand en weer helemaal opgeladen terug te keren naar ons kikkerlandje. Maar waar moet je eigenlijk aan denken als je last minute een zonvakantie boekt?

Kies voor voorspelbare weersomstandigheden

Op zoek naar een zonvakantie in april? Een goede keuze. In Nederland geeft het spreekwoord: ‘april doet wat hij wil’ een goede omschrijving van wat we van het weer kunnen verwachten. Het kan prachtig weer zijn, maar het kan ook erg koud zijn. Sneeuw is in april zelfs geen uitzondering. Daarom goed om voor een land te kiezen met wat meer voorspelbare weersomstandigheden. Zo zijn er landen waar het in april al gegarandeerd warm en zeer zonnig is.

Waar is het warm in april? Dat hangt er vanaf waar je naar op zoek bent. Ben je op zoek naar echte zomerse warmte? Kies dan voor Aruba, Egypte of Curaçao. Ben je echter op zoek naar terrasweer met aangename temperaturen? Dan kun je dit ook dichter bij huis zoeken. Goed voorbeeld zijn de Canarische Eilanden of Rhodos. Dat is slechts enkele uren vliegen en je geniet al van heel mooi weer. Soms kan het zelfs al uiterst zomers voelen.

Hoe langer je wacht, hoe voordeliger

Ben je heel flexibel in het indelen van je tijd? Bijvoorbeeld omdat je als zelfstandige je werk vanaf elke plek kunt doen of afspraken heel snel om kunt gooien? Kijk dan elke dag naar de huidige last minutes en durf te wachten. Hoe langer je wacht, hoe voordeliger het uiteindelijk zal zijn. Ook wanneer je gewoon in loondienst bent, kun je hier natuurlijk gebruik van maken. Leg jouw vakantie alvast vast, maar boek nog niets. Je wacht tot het laatste moment. Stiekem best spannend, maar wel de beste manier om het voordeligst uit te zijn.

Meld je aan voor nieuwsbrieven

Wil je altijd op de hoogte zijn van de beste aanbiedingen? En heb je vrijwel altijd de vakantiekriebels? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van verschillende reisorganisaties en vliegtuigmaatschappijen. Zo hoef je zelf niet constant over het web te struinen, maar ontdek je al snel de beste deals.

Tips: houd er rekening mee dat je door te struinen over het web ook het algoritme kunt beïnvloeden. Als je een aanbieding bijvoorbeeld meerdere keren hebt gezien, dan kan de prijs gaan veranderen. Hoe dit precies kan, is niet duidelijk. Dat het gebeurt, is dat wel. Probeer daarom je cookies regelmatig te verwijderen en kijk vanaf verschillende devices. 

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*