Home > Reisbestemmingen > Europa > Nederland > De leukste plekken in Nederland, Duitsland & België: 9 hotspots dichtbij huis
Hotspot in nederland: de veluwe

De leukste plekken in Nederland, Duitsland & België: 9 hotspots dichtbij huis

De herfst- en kerstvakantie komen eraan. Je kan de dagen doorbrengen in je bed met een kopje thee en Netflix aan maar je kan ook de leukste plekken in Nederland, Duitsland & België bezoeken om je vakantie onvergetelijk te maken. Nu veel buitenlandse bestemmingen op code oranje staan en je niet ver kunt reizen, zoek je iets dichtbij huis. Dat snap ik! Daarom heb ik de 9 leukste hotspots in en dichtbij Nederland op een rijtje gezet.

Leuke plekken in Duitsland: Hangbrug Geierlay, Burg Eltz en meer

Ik begin met hotspots dichtbij Nederland. Er zijn veel hotspots in Duitsland die dichtbij onze grens liggen. Dit geldt ook voor België. Ben je toch nog in het buitenland maar wel dichtbij huis!

Sosberg: Geierlay Haengeseilbruecke

De hangbrug in Geierlay is een fantastische hotspot op slechts 3,5 uur rijden vanuit Utrecht. Deze gave brug is bedoeld voor de voetgangers tussen de plaatsen Mörsdorf en Sosberg. Het kost je geen geld om de brug over te steken en het ligt vrijwel afgelegen. Parkeren doe je het best gratis en gemakkelijk in Sosberg. Tien minuten wandelen, in een prachtige en rustige omgeving, en je bent bij de Geierlay hangbrug. 

leuke plekken in Duitsland: geierlay

Combineer je uitje naar Geierlay Haengeseilbruecke met een overnachting in Cochem. Dit is makkelijk te boeken met AirBnb. Bij ‘Cochem an der Mossel’ zijn er veel leuke tentjes en restaurantjes te vinden aan de Moezel. Dit is zeker de moeite waard! 

hotspot Duitsland Cochem

Burg Eltz, Wierschem

Als je dan toch een overnachting hebt gehad in Cochem kan je net zo goed de tweede dag de hotspot Burg Eltz bezoeken in Wierschem. Dit is het mooiste kasteel van Duitsland en ligt in een dal in de moezel.

Vanuit Cochem is het een halfuurtje rijden, perfect toch? Vanuit Utrecht is het 3 uur en een kwartiertje. Om het kasteel te bezoeken betaal je een toegangsprijs, hiervoor krijg je een rondleiding die ongeveer 30-45 minuten duurt. 

Een tip is om vanaf de parkeerplaats voor de wandeling naar het kasteel te kiezen. Dit is ongeveer anderhalve kilometer, maar 100% het wandelen waard. Bij deze wandeling loop je door een mooi bos en langzaam maar zeker komt dan het kasteel van Burg Eltz tevoorschijn. 

burg eltz Duitsland hotspot

Erlebnisbauernhof Getrudenhof : de Kürbismarkt (pompoenmarkt)

De Kürbismarkt is ontzettend leuk om in het najaar te bezoeken. De markt is te vinden bij het ‘Erlebnisbauernhof Getrudenhof’. Deze markt staat helemaal in het teken van pompoenen en er is zelfs een mega piramide van pompoenen op de markt te vinden.

leukste plekken in Nederland: pompoen markt

Naast de Kürbismarkt is een boerderij te vinden waar er speelgelegenheid is voor de kids en je dieren kan bezoeken. Er is ook een kleine foodmarket aanwezig waar je heerlijke snacks koopt. 

Leuke plekken in België: Hallerbos, Lommelse Sahara en meer

België heeft genoeg leuke plekjes om te bezoeken, zelfs voor studenten zijn er leuke plekjes om naar toe te gaan. In België ben je weliswaar ‘half toerist’ omdat we dezelfde taal spreken maar verder is België duidelijk verschillend van Nederland, qua cultuur, natuur en hotspots!

Hallerbos hotspot in België

Het schitterende Hallerbos ligt iets onder Brussel en is vanuit Utrecht op 2 uur rijdafstand te bezoeken. Voor de fotografen is dit een grote speeltuin waar ze los kunnen gaan en voor de rustzoekers is het Hallerbos ook ideaal. Maak een heerlijke wandeling en geniet van je omgeving. 

Hallerbos

Sahara Lommel in België

De Sahara lijkt misschien ver weg maar niet als je de Lommelse Sahara in België bezoekt. Een mini Sahara vlak bij je huis. Hoe tof is dat? In Lommel vind je een groene oase in de woestijn. 

Daarnaast is er een uitkijktoren in Lommel waarbij je uitkijkt over de Lommelse Sahara. Wil je echt een onvergetelijke wandeling maken? Dan ben je in Lommel aan het juiste adres. In elk seizoen is dit prachtig. 

Reuzenrad in Antwerpen

Het enorme reuzenrad in Antwerpen die jaarlijks op het Steenplein staat is een hotspot die de moeite waard is. Het is erg gezellig en het rad van maar liefst 55 meter hoog is mooi verlicht in de avond. Prachtig uitzicht over Antwerpen!

De leukste plekken in Nederland: Landgoed Paltz, drielandenpunt en meer!

Nu zijn we aangekomen bij de hotspots in eigen land. Nederland heeft een mooie natuur, dit wordt soms vergeten maar niet door mij!

Landgoed Paltz

In de lommerrijke bossen tussen Soesterberg en Soestduinen is Landgoed De Paltz te vinden. Dit is een heel groot natuurgebied van ongeveer 115 voetbalvelden. 

De Paltz is een divers landgoed. Je vindt er beukenlanen, zichtassen, waterpartijen, een villa, een koetshuis en een herderswoning. Daarnaast is er ook een Alfred Judocus Kwak huisje in het bos te vinden, zeker een aanrader!

leukste plekken in Nederland: landgoed paltz

Het drielandenpunt, Vaals

In Vaals ligt de Vaalserberg. Dit is de hoogste berg in Nederland die het drielandenpunt maakt. Nederland, België en Duitsland grenzen elkaar hier. Heel leuk om een keer naar toe te gaan! 

Combineer je uitstap met een weekendje of midweekse naar Landal GreenParks Hoog Vaals of huur een Airbnb in Vaals. Het is een mooie natuur en er is veel te doen. Dichtbij het drielandenpunt is er bijvoorbeeld ook een levensechte grote doolhof genaamd labyrint direlandenpunt

Als je hier bent geweest kan je zeggen dat je in Duitsland, België en Nederland bent geweest! 

leukste plekken in Nederland: 3 landenpunt

De Veluwe 

De Veluwe is een welbekende plek in Nederland. Wandelen op de Veluwe kan ik je zeker aanraden! Nationale Park de Veluwe is uitermate geschikt om een lange wandeling te maken door een prachtige natuur. 

Een tip is om naar Kootwijkerzand te gaan! Dit is een gebied waarbij het lijkt alsof je in de woestijn staat. Er is namelijk een enorm stuifzandgebied. Zeker de moeite waard. 

Heb jij nog leuke tips om in tijden van COVID-19 een dagje uit te gaan? Laat het weten in de reacties! Veel plezier met het bezoeken van de leukste plekken in Nederland, Duitsland en België!

About Lisa van Kempen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*