Home > Reisbestemmingen > Europa > De beste plekjes van België voor Nederlandse studenten
reis naar Belgie

De beste plekjes van België voor Nederlandse studenten

België en Nederland, we delen toch iets speciaals – de prachtige Nederlandse taal. We zijn misschien trouwe buren, maar toch, op cultureel vlak, werelden apart. Het is dus super interessant om als Nederlander te reizen in België. Als Nederlandse toerist in België kan je dat lame vertalingen boekje thuis laten en met de Belgen kletsen, doe je met gemak! Je bent eigenlijk maar een halve toerist! Toch zijn er aspecten van het Belgische leventje die je enkel en alleen in België terugvindt! Hier zetten wij al de al de Belgische to-do’s voor al de Nederlandse toeristen op een rijtje.

Life in the city

België biedt toeristen genoeg keuze wat betreft bruisende steden. Brussel, Antwerpen, Gent en Leuven zijn er maar een paar om op te sommen. Uiteraard is Brussel een must. Van klassieke toeristische bezienswaardigheden tot bescheiden, trendy plekjes – Brussel heeft het allemaal. Wat betreft nachtleven moet je ook in Brussel ofwel Gent terecht. Maar de place to be voor een gezellige borrel onder studenten is zonder twijfel de Oude Markt in Leuven, ook wel de langste toog ter wereld genoemd, die grotendeels bestaat uit cafés en bars. Het levendige karakter van deze Belgische steden brengt heel wat werkgelegenheden met zich mee. Misschien zie je het zelfs zitten om langer te blijven dan gepland en een baantje  te vinden in één van België’s grootste steden. Van parttime werk tot stages, al het studenten vacatureaanbod over héél België vind je hier terug!

België is natuurrijker dan je dacht!

De Ardennen is dé vakantiebestemming van België! Als je natuur en avontuur verkiest boven het stadsleven, dan moet jij zeker met je wandelschoenen en rugzak naar de Ardennen trekken! De prachtige natuurrijke bossen en heuvels van de Ardennen brengen je in een total relax-modus. De Ardennen stellen toeristen nooit teleur in het geven van een echt vakantiekriebel. Maar ook zij die niet kunnen stilzitten hebben het naar hun zin; klimmen, abseilen, rope parcours en speleologie – in de Ardennen verveel je je niet!

Ontdek het herinneringstoerisme van België

In Ieper leeft het herinneringstoerisme volop. Hier zijn nog veel sporen te vinden van de Eerste Wereldoorlog. De loopgraven, herdenkingsmonumenten, historische sites en begraafplaatsen getuigen over de gruwelen tijdens het conflict. Als jonge generatie, is het evident dat wij minder betrokken zijn met het heldenmoed van de soldaten, geallieerde troepen en burgers. Het is dus zeker een aanrader om de loopgraven te gaan ontdekken en bij te leren over zij streden voor onze vrijheid 100 jaar geleden.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*