Home > Reistips > Op wereldreis? Beveilig je huis met deze hacks
hacks huis beveiligen tijdens werelreis

Op wereldreis? Beveilig je huis met deze hacks

We zien dit vaak op de sociale media: foto’s van mensen die op reis zijn of die bijna in het vliegtuig naar Peru stappen. En tja, dat is dus niet zo handig. Want zo weet iedereen dat je voorlopig niet thuis bent. Dit is natuurlijk slechts een voorbeeld. Maar er zijn ook nog wat andere dingen belangrijk om je huis veilig achter te laten wanneer je op reis gaat. Dingen waar je zelf niet zo snel aan denkt. Want zelf zit je vaak helemaal in de euforie over je reis en wat je allemaal mee moet nemen. Maar het is echt geen overbodige luxe om je huis goed te beveiligen voordat je op vakantie gaat. Inbrekers houden namelijk goed in de gaten welke huizen onbewoond zijn en slaan dan hun slag. Wij zetten een aantal tips voor je op een rij!

Uitpuilende brievenbus

Need we say more? Lijkt ons wel duidelijk. In dit geval is de buurvrouw dus zeer handig. Zorg ervoor dat de post weg is en ook niet zichtbaar op je tafel of deurmat ligt.

Informeer iedereen

Heb je een alarmcentrale? Informeer dan de meldkamer van je alarm. Laat ook een sleutel achter bij familie of buren voor noodgevallen. Geef je vluchttijden en vakantie-adres door aan familie of vrienden.

Laat je huis bewoond lijken…

En plaats een tijdschakelaar waarbij het licht om zeven uur ’s-avonds automatisch aan gaat. Vraag aan een buurvrouw om de planten water te geven en het gras te maaien.

Sociale controle

Let zelf op wanneer jouw buren op vakantie zijn. Bijvoorbeeld op vreemde auto’s in de straat of onbekenden die zich vreemd gedragen. Sociale controle is nog altijd de beste oplossing tegen inbraken.

Post niks op de sociale media

Deze hadden we al genoemd maar is dus zeer belangrijk, want we doen dit maar al te vaak vaak gedachteloos. Even opletten dus. Dit kan altijd nog wanneer je weer thuis bent.

Berg je dure spullen op

Alles van waarde berg je goed op, bij voorkeur in een kluis. Of plaats deze spullen bij iemand anders wanneer je geen kluis hebt. Maak voor de verzekering een lijst met kenmerken, prijs, nota en foto’s want anders keert je verzekering soms niets uit. Je moet namelijk kunnen aantonen wat je hebt/had.

Zorg voor optimale beveiliging

Dit is natuurlijk sowieso een aanrader, maar wordt nog veel belangrijker wanneer je lang weg bent. Zorg dus zeker voor het juiste gecertificeerde hang- en sluitwerk en plaats een voordeurslot met kerntrekbeveiliging en ook een deurbeslag. Koop je deurbeslag online met de juiste certificering. Dit herken je aan het PKVW logo en de twee of drie sterren.

Wil je graag nog meer lezen over veiligheid in en om uw huis? Dan vind je deze blog misschien ook interessant: tips om je huis met een gerust hart achter te laten. Of komt jouw zoon, dochter, vriend, vriendin terug van hun reis dan is het misschien leuk om een welkom thuis cadeau te geven!

About Otto van der Laar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*