Home > Reisbestemmingen > Europa > 4 redenen om deze zomer een rondreis Kroatië te maken
rondreis maken door kroatie

4 redenen om deze zomer een rondreis Kroatië te maken

De meeste vakantiegangers hebben Kroatië nog niet ontdekt. Zonde, want Kroatië heeft als vakantieland ontzettend veel te bieden. Een vliegticket naar Kroatië is bovendien niet duur en je kunt met de bus of met een huurauto een groot stuk van het land verkennen. De meest eenvoudige optie is echter om met je eigen auto of camper rond te trekken en te overnachten op één van de vele campings in Kroatië. In ongeveer 15 uur ben je vanuit Utrecht al bij de Kroatische grens. Er zijn echter nog veel meer redenen om een rondreis te maken door dit geweldige land. Dit zijn de 4 belangrijkste!

1. Uniek en authentiek

Kroatië is een klein land in de Europese Unie, gelegen op het Balkan-Schiereiland. Van overbevolking is met slechts 4 miljoen inwoners geen sprake en het land is ontzettend veelzijdig. Naast kilometerslange, mooie kustlijnen, vind je er ook meer dan duizend kleine eilandjes en vele nationale parken en natuurparken. Doordat de regering van Kroatië massatoerisme probeert te voorkomen, heeft het land haar authentieke karakter weten te behouden. Zo mogen er bijvoorbeeld aan zee geen nieuwe woningen en bedrijven gebouwd worden. Hierdoor blijft de kustlijn mooi en sereen!

2. Nog goed betaalbaar

De meeste Europese toeristenbestemmingen zijn de afgelopen decennia flink duurder geworden. Kroatië is ondanks prijsstijgingen echter nog goed betaalbaar. Je kunt hier dus nog redelijk goedkoop vakantie vieren, maar je moet wel weten wat je doet. Zo kun je beter met de zeer goedkope bussen reizen en de dure taxi’s mijden. Daarnaast is het slim om de meest populaire badplaatsen in het hoogseizoen over te slaan. In de minder drukke gebieden kun je namelijk nog heel voordelig een mooi appartement huren aan de kust. Ook uit eten gaan is in de minder toeristische wijken zeker niet duur. Voor een tientje heb je al een eenvoudige maaltijd inclusief drankje aan de prachtige Kroatische zee!

3. Ontelbare prachtige eilandjes

Rondreizen Kroatië zijn niet compleet zonder een bezoek te brengen aan enkele van de vele eilandjes. Het azuurblauwe water en de heerlijke stranden maken de Kroatische eilanden erg populair. Bovendien zijn er eilandjes zoals Losinj, waar je regelmatig dolfijnen in het wild kunt aanschouwen. Ben je op zoek naar een rustig eiland dat nog niet door veel toeristen is ontdekt? Bezoek dan het wat meer beschermde Mjelt. Op dit klein paradijsje met een enorm nationaal park kom je gegarandeerd heerlijk tot rust.

4. Een rijke historie

Ben je dol op cultuur en architectuur, dan kan je in Kroatië je hart ophalen. De meeste Kroatische steden hebben nog een prachtig historische centrum, met oude kerken, ruïnes en soms zelfs kastelen. Ga je naar het binnenland, dan vind je bovendien nog veel overblijfselen uit de Romeinse tijd. Met haar mix van strand, natuur en cultuur is Kroatië daarom het perfecte vakantieland voor elke reiziger!

About Bert en Anneke Muller

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*