Home > Reis inspiratie > Tips voor jouw perfecte retraite of yoga vakantie
yoga

Tips voor jouw perfecte retraite of yoga vakantie

Meditatie, Yoga en andere zingevende hobby’s winnen nog steeds aan populariteit. Sterker nog: voor veel mensen is één of twee avonden in de week op een matje doorbrengen, al niet meer genoeg om tot rust te komen. Door alle drukte en technologie smachten zij naar een paar dagen, of nog langer, onafgebroken “aarden”.

Yoga vakantie, retraite of mindfulness week, wat past bij jou?

Niet voor niets gaan steeds meer mensen op yoga vakantie of retraite. Een aantal dagen, of een hele week, even los van de dagelijkse maatschappij. We zetten een aantal praktische tips op een rijtje om je te helpen de reis te passen die bij je past.

Intensiteit

Wil je vooral veel yoga beoefenen? Kies dan een yoga retraite of yoga intensive. Dan krijg je meestal 4 tot 8 uur per dag yogales. Vaak beginnen de lessen al vroeg, om 6 of 7 uur in de ochtend.

Wil je yoga beoefenen, maar gaat het je ook om gezelligheid en vakantie vieren? Kies dan een yoga vakantie. Dan krijg je meestal korter yogales. Zo’n 1,5 tot 3 uur per dag. Naast yoga worden er vaak excursies en andere activiteiten georganiseerd.

De breedte van het programma

Een yoga week biedt vaak naast yoga nog andere activiteiten. Zoals mediteren, wandelen in de natuur, health, vitaliteit, qi gong, dans, een gezondheidsprogramma, detox, aromatherapie, healings, astrologie, skiën etc.

De aanbieder

Ik raad je aan altijd eerst even te bellen met degene die de week begeleidt. Je kunt dan je vragen kwijt en je krijgt een idee of het klikt met de begeleider/yoga docent.

De reis

Meestal wordt de yoga vakantie of yoga week aangeboden zonder de reis. Als je gaat vliegen let er dan op of de transfer naar de locatie geregeld is. Een taxi of huurauto kan flink wat extra kosten met zich meebrengen.

De prijs

Voor niets gaat de zon op, maar niet op . Je krijgt waar je voor betaald. Bij een duurdere yoga vakantie (700,- – 1200,-) is de accommodatie luxer, en het eten beter verzorgd. Een goedkopere yogaweek doet het allemaal wat simpeler en minder luxe. Soms de lunch niet inclusief, of drankjes. Dan lijkt het een koopje, maar uiteindelijk is de prijs toch wat hoger.

Yogavakanties en retraites die door tussenpersonen worden aangeboden zijn vaak duurder omdat de tussenpartij natuurlijk ook zijn commissie pakt.

About Otto van der Laar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*