Home > Reisbestemmingen > Europa > De 4 leukste manieren om Frankrijk te verkennen
manieren om frankrijk te verkennen

De 4 leukste manieren om Frankrijk te verkennen

Frankrijk is al vele jaren de meest populaire bestemming voor Nederlanders die de grens overtrekken met vakantie. Dat is ook niet zo verbazend omdat het land zo veel variëteit te bieden heeft. In Frankrijk kun je echt op ontdekkingsreis gaan. Maar wat zijn nu de leukste manieren om het land te gaan verkennen?

De auto

Natuurlijk is vakantie ook bedoeld om eens lekker te ontspannen en bij te komen. Als je toch op verkenning gaat, dan is eigen vervoer natuurlijk best handig. Het is ideaal om niet afhankelijk te zijn van openbaar vervoer als je ook wat minder toeristische plaatsen wilt bezoeken. Denk bijvoorbeeld eens aan een reis ‘binnendoor’. Kies dan niet voor de snelwegen, maar de D-wegen. D staat hier voor Departementale. Op die manier maak je kennis met het echte Frankrijk waar de toeristen zelden komen. In Centraal-Frankrijk vind je een keur aan kastelen en pittoreske dorpjes en de natuur van het echte platteland. Trek wel voldoende tijd uit voor een autotocht door Frankrijk om een groot deel van het land te kunnen zien. Tijdens een rondreis met de auto door Frankrijk kun je het beste op campings in Frankrijk overnachten. Die zijn er immers in overvloed en zorgt voor extra gemak tijdens het reizen.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer brengt je overal in Frankrijk, maar je moet er soms wel even geduld voor hebben. Je kunt dan voor een vakantiehuis in Frankrijk kiezen als vaste uitvalsbasis. Als jij Frankrijk wilt verkennen met het openbaar vervoer, is het verstandig om een bepaalde regio te kiezen en deze op je gemak te gaan bekijken. Denk bijvoorbeeld eens aan Bretagne. Een dergelijke reis brengt je op stationnetjes waarvan je de naam nog nooit eerder had gehoord en die eruitzien als in een Franse film van 40 jaar geleden. Een dergelijke reis moet je wel goed voorbereiden en uiteraard moet je voldoende ruimte inbouwen voor onverwachte gebeurtenissen. Maar de planning is een deel van de voorpret die bij een dergelijke reis hoort. Er zijn mogelijkheden om gedurende een bepaalde periode onbeperkt te reizen met de trein in heel Frankrijk. Let dan wel goed op in welke treinen je een plaats moet reserveren (met bijbetaling).

Backpacken

Ben jij avontuurlijk aangelegd en is luxe geen zaak die jij zal missen tijdens je vakantie? Backpacken is dan iets dat je ook in Frankrijk kunt gaan doen, hoewel deze vorm van reizen vaak wordt geassocieerd met verre en exotische streken. Zijn de Fransen bereidwillig als het aankomt om het meenemen van lifters? Dat zal in de landelijke gebieden eerder het geval zijn dan in de buurt van de grote steden. De kwaliteit van de hostels is in het land vergelijkbaar met ons land en dat geldt ook voor de prijzen. Verwacht dus niet dat je in een hostel voor 1 euro per nacht kan slapen. Maar backpacken is immers ook een kwestie van improviseren.

Georganiseerde rondreis per bus

Misschien klinkt het wat tam en burgerlijk. Maar een georganiseerde rondreis is beslist ook een manier om veel te zien van een mooi land als Frankrijk. Uiteraard zal je je moeten aanpassen en is er weinig ruimte voor eigen initiatieven. Maar daar staat tegenover dat je weet wat je kan verwachten en alles voor je wordt geregeld. Dat is ook ontspannend.

About Bert en Anneke Muller

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*