Home > Reis inspiratie > Dit is waarom een rondreis door het Verenigd Koninkrijk een must do is
rondreis door verenigd koninkrijk

Dit is waarom een rondreis door het Verenigd Koninkrijk een must do is

Veel vakantiegangers zijn huiverig om een rondreis  te boeken door het Verenigd Koninkrijk. Want het regent er vaak en de temperatuur is vaak nog lager dan in ons eigen land tijdens een slechte zomer. Maar dit land is zeker de moeite waard. Er zijn veel mooie streken en het grote voordeel is natuurlijk dat veel mensen wel een mondje Engels spreken en je je dus al snel verstaanbaar kunt maken. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat het verkeer links in plaats van rechts van de weg rijdt. Zeker als je ervoor kiest om zelf auto te rijden is het goed opletten als je de weg op gaat.

Welke regio’s zijn populair in het Verenigd Koninkrijk?

Veel mensen die op rondreis gaan door Groot-Brittannië kiezen voor Schotland. Schotland is een trots land dat zoveel mogelijk probeert de eigen identiteit te behouden binnen het Verenigd Koninkrijk. Dat zie je niet alleen aan de mannen die in traditionele kilt lopen maar je hoort het aan de typisch Schotse doedelzakmuziek en je hoort het aan het typisch Schotse accent dat er wordt gesproken. Een rondreis door Schotland geeft je de mogelijkheid om het ruige Schotse Hoogland te bezoeken en kennis te maken met fraaie steden in dit deel van het land.

Welke steden zijn de moeite waard om te bezoeken?

Tijdens je rondreis door Schotland is er een aantal steden die je zeker moet bezoeken. Edinburgh is er daar 1 van. Hier vind je het beroemde kasteel en het zomerverblijf van de Engelse koninklijke familie. Maar de stad straalt in zijn geheel de trots van Schotland uit. Je kunt er heerlijk ronddwalen om de fraaie oude gebouwen en de mooie tuinen te bezoeken. Glasgow is een echte industriestad, maar ook zeker een bezoek waard. En dan is het nog het hippe en moderne Inverness. Deze stad trekt vooral veel jonge mensen aan vanwege de moderne uitstraling. Maar ook Inverness ademt de sfeer van Schotland.

Pak de trein in Engeland

Je kunt tijdens een rondreis in Schotland prima gebruik maken van de trein. In Schotland rijdt ook nog een ouderwetse stoomtrein, een belevenis op zich om daar een mooie rit door de hooglanden mee te maken. Er zijn verschillende lange afstandsverbindingen met comfortabele treinen met restauratierijtuigen of on board catering .Je kunt per trein het hele land doorkruisen en veel treinen zijn vooraf te reserveren zodat je ook tijdens het drukke hoogseizoen een plaats hebt om optimaal van het landschap te kunnen genieten.

Waar moet je op letten als je een rondreis door Engeland gaat maken?

Behalve dat het verkeer links in plaats van rechts van de weg rijdt is er natuurlijk nog een belangrijk verschil met de rest van Europa: Groot Brittannië kent de euro niet als betaalmiddel. Je betaalt met Engelse Ponden. Die kun je in het land zelf opnemen bij een geldautomaat. In Nederland geld wisselen is duurder. Daarnaast kun je op veel plaatsen ook pinnen of betalen met je creditcard.

About Bert en Anneke Muller

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*