Home > Reis inspiratie > Top 5 steden van Nederland om oud & nieuw te vieren
vuurwerk groningen

Top 5 steden van Nederland om oud & nieuw te vieren

Wil je een keer oud & nieuw niet vieren thuis op de saaie bank? In deze blog vind je een aantal interessante grote Nederlandse steden waar je de jaarwisseling op een leuke manier kunt vieren. Je weet waar je precies moet zijn en wat er precies allemaal te beleven valt. En het is natuurlijk altijd leuk om de grote shows met vuurwerk te zien.

1. Scheveningen

In de Zuid-Hollandse stad Scheveningen begint altijd het nieuwjaar met een gezellig groots vuurwerkshow en vreugdevuur. Je hebt hier vanaf de boulevard een geweldig zicht op. Mocht je tijdens oud & nieuw iets te veel drank op hebben, dan kun je de dag erna ontnuchteren tijdens de alom bekende nieuwjaarsduik. De nieuwjaarsduik gebeurt op het strand van Scheveningen en is ieder jaar weer een hele happening. Blijf dus in de buurt overnachten en geniet van allebei de evenementen.

2. Amsterdam

In de hoofdstad Amsterdam is het mogelijk om op diverse plekken oud & nieuw te vieren. Dan kun je denken aan de Nieuwmarkt, het Rembrandtplein en het Leidseplein. Wil je genieten van een geweldige vuurwerkshow, bezoek dan de Amstel. Vanaf de Magere Brug heb je een ontzettend mooi uitzicht op de vuurwerkshow. Wil je liever genieten van het vuurwerk op een warme locatie, boek dan een hotel in Amsterdam en geniet vanaf je hotel van het vuurwerk.

3. Den Haag

Het aftellen wordt vaak gedaan vanuit de Hofvijver in Den Haag. Leuk is dit op thuis op televisie te zien, maar het is nog leuker om het in het echt bij te wonen. Je kunt het oudejaarsfeest in de binnenstad gratis bezoeken. Naast het aftellen bestaat dit feest ook uit een muziek- en video-, licht- en vuurwerkshow. Natuurlijk vind je in Den Haag ook diverse clubs en bars om je oud & nieuw feest te organiseren.

4. Groningen

Ook in het noorden wordt het oud & nieuw feest op een geweldige manier gevierd. Zo heb je op de Grote Markt verschillende bandjes spelen, dans op een groot podium, cabaret en Groningse volksmuziek. In Groningen is er tijdens oud & nieuw van alles te beleven met een Gronings tintje en ideaal voor zowel jong als oud.

5. Maastricht

En je hebt de Limburgse stad Maastricht waar je op een mooie manier oud & nieuw kunt vieren. Vanaf de Nieuwe Brug en Sint Servaas heb je een sprookjesachtig uitzicht op de vuurwerkshow boven de Maas. Op de Vrijthof heb je allerlei gezellige feestjes. Wil je onbezorgd genieten van oud & nieuw in Maastricht, boek dan een hotel.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*