Home > Reistips > 3 zaken die je moet weten over een doorlopende reisverzekering
reisverzekering

3 zaken die je moet weten over een doorlopende reisverzekering

Een reisverzekering dekt schade welke ontstaat tijdens een reis. Met een doorlopende reisverzekering ben je verzekerd op iedere vakantie. Denk dan aan een strandvakantie, weekendje weg of onverwachte stedentrip. Wil je graag meer weten over een doorlopende reisverzekering? Lees dan snel verder! In dit artikel bespreken we drie zaken/veelgestelde vragen over dit onderwerp.

1. Verschil tussen kort- en doorlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering verzekert je voor slechts één vakantie. Ga je bijvoorbeeld alleen in de zomer of winter op reis? Dan is het afsluiten van een kortlopende reisverzekering voldoende. Ga je vaker op vakantie of boek je vaak een weekendje weg? Dan is juist een doorlopende reisverzekering een goede optie. Met deze reisverzekering ben je het gehele jaar door verzekerd. Goed om te weten: een zakenreis of studie/stage in het buitenland kan alleen via een doorlopende reisverzekering verzekerd worden.

2. Waarom een doorlopende reisverzekering?

Bij een doorlopende reisverzekering krijg je hulp en vergoeding als er iets misgaat tijdens de vakantie. Hierbij kun je dan denken aan een ongeluk of ziekte maar ook diefstal. Bij verlies of diefstal van de bagage of reiskoffer, is het natuurlijk wel prettig wanneer deze volledig wordt vergoed. De kosten welke bij dit soort nare situaties komen kijken, kunnen namelijk flink oplopen. Daarom is het handig om jezelf goed voor te bereiden en dus te verzekeren.

bagage

3. Welke schade dekt de doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering dekt verschillende onderdelen. Onthoud: wat de verzekering precies dekt verschilt per verzekeraar. Lees daarom altijd goed de voorwaarden door. Wanneer een onderdeel niet standaard gedekt wordt, kun je dit vaak wel extra mee laten verzekeren. Wat altijd gedekt wordt zijn onvoorziene kosten. Dit zijn kosten voor zaken als reddingsacties, opsporingsacties en hulpverlening door een alarmcentrale. Ook extra reis- en verblijfskosten worden altijd gedekt.

Een onderdeel welke sterk verschilt per verzekeraar, is bagage en diefstal. De hoogte van de uitkering is beperkt en ook de voorwaarden kunnen erg uiteenlopen. Tevens is het goed om te weten dat verzekeraars diverse extra dekkingen aanbieden, zoals specifiek gericht op een zakenreis of wintersport.

Een geneeskundige dekking vergoedt de medische kosten bij spoedeisende hulp in het buitenland. Vaak kun je ervoor kiezen om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Eén die de kosten vergoedt, welke niet door de basisverzekering worden gedekt. Let op! Ook de voorwaarden voor dit onderdeel zijn afhankelijk van de verzekeraar én het land waar je naartoe reist.
Heb jij ervaring met het afsluiten van reisverzekeringen en de zaken waarop je moeten letten? Laat dit ons weten door een reactie achter te laten!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*