Home > Reis inspiratie > Zo kun je winterproof naar buiten
winterproof

Zo kun je winterproof naar buiten

Met het intreden van de winter kan het buiten gemeen koud aanvoelen. Het liefst zouden we lekker binnen willen blijven zitten, in de buurt van de kachel of de open haard. Maar helaas is dit niet altijd mogelijk. We moeten naar ons werk, studie, hobby of de kinderen naar school brengen. Dan is het goed om je hier goed op te kleden. Hieronder volgen een aantal voorbeelden van hoe je winterproof naar buiten kunt. Met andere woorden, hoe je naar buiten kunt zonder dat je last hebt van de kou.

Lekker warm naar buiten

Winterproof kleden is een eerste vereiste wanneer de temperaturen richting het vriespunt gaan. Kleding die winterproof zijn houden je warm onder alle omstandigheden. Ze werken isolerend zodat we geen last krijgen van de kou. Een kledingstuk dat deze eigenschap heeft is fleece. Fleece staat erom bekend dat het goed isoleert en prettig aanvoelt op de huid. Een fleecejas is dan ook een ideale winterproof jas, hier blijf je lekker warm in. Maar ook een gevoerd jacket die water- en winddicht is kan ons goed beschermen tegen het gure koude weer.

Naast een jas hebben we echter nog meer kleding nodig om goed op temperatuur te blijven. Ook sokken, handschoenen en mutsen mogen niet ontbreken in ons assortiment wanneer we winterproof naar buiten gaan. Maar je kunt je nog verder winterproof kleden met een zogenoemde basislaag. Een ondershirt en –broek die gemaakt is van isolerend materiaal, geeft de optimale bescherming tegen de kou. Hoe hard het buiten ook vriest, met het dragen van deze beschermende kleding ben je hier volledig tegen bestand.

Winterproof, maar ook waterproof

Naast het kleden tegen de kou, moeten we er in de winter ook rekening mee houden dat we ons kleden tegen neerslag. Hierbij moeten we niet alleen denken aan neerslag in de vorm van regen, maar ook van hagel en (natte) sneeuw kunnen we flink nat worden. Regenkleding biedt dan zeker uitkomst. Deze regenkleding moet echter wel aan een aantal eisen voldoen, wil het naast waterproof ook winterproof zijn. Goede regenkleding is namelijk naast waterproof ook bestand tegen harde wind. Zo blijf je ook in je regenkleding lekker warm. Zo kun je in je regenkleding dus ook winterproof naar buiten toe.

Volledig winterproof

Met geschikte winterproof kleding en regenkleding hebben we een basis gelegd waarmee we de winter door moeten kunnen komen. Wil je meer weten over de mogelijkheden om winterproof naar buiten te gaan? Bij Helly Hansen vind je alles wat je nodig hebt om je warm te kunnen kleden. Neem snel een kijkje op onze website om te zien welke winterproof kleding of regenkleding voor jou geschikt is.

Dit artikel werd je aangeboden door: Helly Hansen.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*