Home > Reisbestemmingen > Afrika > 10 warme winterzon bestemmingen
10 winterzon bestemmingen

10 warme winterzon bestemmingen

Het wordt vroeg donker, de verwarming moet hoger, onze winterkleding moet van stal… En stiekem verlangen we allemaal naar die heerlijke zon, die we pas op zijn vroegst in maart weer een beetje gaan zien. Gelukkig schijnt ‘ie in andere landen gedurende de wintermaanden wel. Maar waar moet je naartoe voor een warme winterzon? Een lijstje met 10 top winterzonbestemmingen.

5 winterzon bestemmingen (redelijk) dichtbij

1. Spanje

Ca. 2,5 uur vliegen vanaf NL | 16 graden

Spanje is een winterzon bestemming die voor Nederlanders ideaal is omdat het zo goed te bereizen is. Met het vliegtuig ben je in no-time aan de Spaanse costa’s en heb je een heerlijk winterzonnetje. Bovendien heb je er cultuur in overvloed (Granada, Sevilla), dus je hoeft je er geen moment te vervelen. En hadden we al gezegd dat je er smakelijk kunt eten?

2. Kaapverdië

Ca. 5,5 uur vliegen vanaf NL | 20 graden

Deze eilandengroep voor de westkust van Afrika is erg populair als winterzon bestemming. Het warme, zonnige en droge weer in de winter maakt Kaapverdië tot een topplek. Mooie stranden en natuur, kleine (vissers)dorpjes en heerlijk eten – wat wil je nog meer?

3. Egypte

Ca. 5 uur vliegen vanaf NL | 23 graden

Door de onrusten en spanningen is Egypte jammer genoeg een wat ‘lastigere’ bestemming geworden voor de winterzon. Desondanks kun je Cairo en de omgeving rondom Cairo goed bezoeken. Ook de kuststrook langs de Rode Zee is relatief veilig. Wat je er kunt doen? Genieten van de zon, je ogen uitkijken tijdens het duiken in de Rode Zee, tempels en andere archeologische schatten bewonderen… Egypte heeft veel te bieden!

4. Canarische Eilanden

Ca. 4 uur vliegen vanaf NL | 20 graden

De Canarische Eilanden behoren dan eigenlijk wel tot Spanje, maar wat winterzon bestemmingen betreft, worden ze meestal apart genoemd. De eilanden zijn namelijk echt een topbestemming voor iedereen die in de wintermaanden even wil opwarmen. Niet alleen vind je er mooie stranden, ook voor natuurliefhebbers is er voldoende te zien en te doen.

5. Marokko

Ca. 4 uur vliegen vanaf NL | 20 graden

Marokko is een zeer populaire winterzon bestemming voor zonzoekers in Europa. Zeker in november en december heeft het land nog heerlijke dagen waarop je aan het strand kan liggen. Tegelijkertijd is het niet zinderend heet en kun je genoeg uitstapjes maken naar mooie steden als Marrakech.

5 winterzon bestemmingen ver weg

De volgende vijf winterzon bestemmingen liggen dan wel niet om de hoek, maar zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken gedurende de wintermaanden.

6. Thailand

Ca. 11 uur vliegen vanaf NL | 30 graden

Een prachtige en betaalbare winterzon bestemming, al moet je er natuurlijk wel redelijk ver voor vliegen. De temperatuur is ronduit aangenaam in de wintermaanden en er valt weinig regen in vergelijking met de rest van het jaar. En wat kun je er allemaal doen? Heerlijk eten, tempels bezoeken, aan prachtige stranden liggen, snorkelen, uitgaan… Genoeg dus!

7. Verenigde Arabische Emiraten

Ca. 6,5 uur vliegen vanaf NL | 27 graden

Een perfecte winterzon bestemming, want in de zomer is het hier bijna niet uit te houden door de hitte. Jammer genoeg weten de hoteleigenaars ook dat het hier in de winter vele malen beter vertoeven is, dus reken erop dat de prijzen voor een hotelovernachting niet mals zijn. Wel heb je gegarandeerd prachtige stranden, baad je in luxe en kun je shoppen tot je erbij neervalt.

8. Mexico

Ca. 10,5 uur vliegen vanaf NL | 28 graden

Mexico is een uitstekende winterzon bestemming, omdat het er in de wintermaanden aangenaam warm is en er relatief weinig neerslag valt. Je hebt er hele mooie standen en cultuur in overvloed (niet missen: Mayastad Chichén Itzá), dus je kunt beiden mooi combineren.

9. Florida

Ca. 10 uur vliegen vanaf NL | 24 graden

Florida is een zeer populaire plek om te overwinteren. Veel ouderen hebben hier een tweede huis zodat ze de wintermaanden in een aangenaam klimaat kunnen doorbrengen (warm zonnetje, weinig regen). Maar Florida is alles behalve een seniorbestemming! De staat heeft echt voor ieder wat wils. Voor natuurliefhebbers is er natuurlijk de Everglades, liefhebbers van (attractie)parken kunnen naar Disney World, Seaworld en/of Universal Orlando Resort. En in Miami kun je natuurlijk shoppen en uitgaan. Boek je ticket en hotelkamer wel tijdig, want de prijzen schieten omhoog gedurende de wintermaanden.

10. Australië

Ca. 24 uur vliegen vanaf NL | 25 graden

Als wij winter hebben, heeft Australië zomer en andersom. Een prachtige winterzon bestemming dus, al moet je er wel even voor reizen en kost het behoorlijk wat centjes. Let er wel op dat je de Australische hoogzomer (oftewel ons ‘hartje winter’) vermijdt, want dan lopen de temperaturen zo hoog op dat het te warm wordt om nog iets te kunnen doen.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*