Home > Reis thema's > Actieve reizen > Quick guide: op vakantie naar Afrika
Nijlpaard - Quick guide Afrika

Quick guide: op vakantie naar Afrika

Oriënteer je je op een vakantie naar Afrika? Dan heb je vast veel vragen. Waar moet je wel en niet heen? Ga je zelfstandig reizen of georganiseerd? En welke hotspots mag je echt niet missen? Met deze quick guide helpen we je op weg.

Go & no-go areas

Afrika is een fantastisch continent en het heeft ons veel te bieden. Jammer genoeg is het in veel landen onrustig en zijn er aanzienlijke veiligheidsrisico’s. Daarom is het belangrijk dat je, in je oriëntatie voor een vakantie naar Afrika, even goed oplet welke landen en gebieden wel en niet geschikt zijn om naartoe te gaan voor een vakantie. Denk maar aan de onrust in het nieuwe land Zuid-Sudan of aan de spanningen in veel delen van Egypte.

Een handige hulp voor het uitzoeken van ‘go en no-go areas’ is de site van MinBuZa, met alle reisadviezen over de hele wereld. Ook kun je de app downloaden (voor iPhone en Android) met de reisadviezen, zodat je onderweg ook makkelijk op de hoogte blijft van eventuele wijzigingen.

Individueel of met een groep

Of je individueel of met een groep op vakantie naar Afrika gaat, hangt van een aantal zaken af:

  • Persoonlijke voorkeur. Als je alleen bent en altijd gedroomd hebt van Afrika, kan het juist prettig zijn om bij een groepsreis aan te sluiten. Zo kun je je ervaringen terplekke met anderen delen, heb je gezelschap tijdens het eten en leer je veel nieuwe mensen kennen. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je liever zelfstandig reist, of dat nu alleen is of samen met je partner en eventueel kinderen. Je bent dan nergens aan gebonden, kunt alles zelf regelen en volledig je eigen plan trekken.
  • Veiligheid. Afhankelijk van je bestemming, zal je je keuze ook gedeeltelijk af moeten laten hangen van de veiligheid. Als je individueel reist, doe je er altijd goed aan om je te verdiepen in de route die je gaat afleggen en uitzoeken waar je wel of niet moet komen. Een groepsreis voelt en is in sommige gevallen ook echt veiliger.
  • Budget. De keuze voor een individuele of groepsreis naar Afrika hangt ook af van de hoeveelheid geld die je te besteden hebt. Heb je niet veel geld voor je vakantie en vind je het leuk om veel dingen zelf uit te zoeken, dan is het vaak voordeliger om individueel te reizen. Onthoud wel dat Afrika sowieso een relatief dure bestemming is. Ook wordt gezegd dat een georganiseerde reis voordeliger kan zijn als je veel parken wilt bezoeken.

Strand, safari, natuur, cultuur of avontuur?

Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen reiswensen en –voorkeuren, maar dat is voor Afrika geen probleem. Of je nu aan een wonderschoon strand wilt zitten, cultuur wilt snuiven, op safari wilt of een actieve vakantie wilt – in Afrika kun je het allemaal. Een overzicht van de beste bestemmingen per voorkeur.

Strand Parken Natuur Cultuur Avontuur
Tanzania en Zanzibar Serengeti NP (Tanzania) Kilimanjaro NP (Tanzania) Gizeh piramiden (Egypte) Kanosafari op de Zambezi
Mauritius Kruger NP (Zuid-Afrika) Victoria Falls (Zambia / Zimbabwe) Lamu (Kenia) Kooiduiken (Zuid-Afrika)
Seychellen Okavango Delta (Botswana) Mount Kenya NP (Kenia) Volubilis (Marokko) Raften bij Victoria Falls
Zuid-Afrika Hwange (Zimbabwe) Drakensbergen (Lesotho) Windhoek (Namibië) Hiken op de Tafelberg (Zuid-Aferika)
Kenia Gorongosa (Mozambique) Tsitsikamma NP (Zuid-Afrika) Saint-Louis (Senegal)

 

We wensen je een prachtige vakantie naar Afrika! Goede reis!

Dit artikel werd je aangeboden door Outinafrica, organisator van reizen naar Afrika.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*