Home > Reisbestemmingen > Europa > Nederland > 3 delicatessen in het buitenland die je niet in Nederland vindt
buitenlandse delicatesse niet in Nederland te vinden

3 delicatessen in het buitenland die je niet in Nederland vindt

Dat buitenlands eten zoals de megaspies niet meer weg te denken is uit de Nederlandse keukens, is een feit. Maar nog lang niet alle delicatessen uit het buitenland zijn in Nederland te vinden. Dit komt omdat wij dit niet gewend zijn of er absoluut nog geen kennis van hebben. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder! Wij lichten 3 delicatessen uit die je niet in Nederland kunt vinden.

1. Biryani

Deze delicatesse heeft een tot nog toe onontdekte afkomst. Er gaan verhalen de ronde dat het afgeleid is van het gerecht Pilaf, maar ook dat het van Arabische handelaren afkomt. Wat het is? Een gerecht met gebakken rijst, diverse specerijen zoals saffraan en vlees, vis of ei. De ingrediënten die gebruikt worden verschillen sterk per regio. De landstreek samen met het geloof en de beschikbaarheid van producten bepalen de ingrediënten en het type rijst van het gerecht. Zo heb je Ambur Biryani, maar ook Muglai Biryani (verwijzend naar een periode uit de geschiedenis van India).

2. Arroz al la Cubana

Vervolgens is er de typische lunch uit Gran Canaria, genaamd: Arroz al la Cubana. Op Gran Canaria is het gebruikelijk om een siësta te houden en wordt er tijdens lunchtijd warm gegeten. De lunch kan verschillen van kleine (tapas) hapjes tot uitgebreide gerechten. De traditionele delicatesse Arroz al la Cubana is een zelfbedacht recept door de lokale bevolking. Het gerecht bestaat uit: rijst, tomatensaus, gebakken banaan en een spiegelei. Een combinatie die Nederlanders misschien niet snel zullen bedenken, maar erg geslaagd is!

3. Chimney cakes

Een andere heerlijke delicatesse die, helaas, nog niet in Nederland te vinden is; de Chimney Cakes. Deze Hongaarse delicatesse is zoet en hun versie van iets lekkers bij de koffie of thee. Of bij de Vodka… daar lusten ze ook wel wat van in dit land. Chimney cakes zijn ringetjes van cake, die worden gebakken op een stokje. Qua smaak is het te vergelijken met een donut die een laagje kaneel en suiker bevat. De Chimney cakes zijn zeker het proberen waard als je een bezoekje brengt aan Hongarije!

Naast deze delicatessen, zijn er ook vele die iets minder smakelijk klinken. Zoals een delicatesse uit Zuidoost Azië met bevruchte eendeneieren. Waarbij het ei wordt gekookt met een nog levend kuikentje van ongeveer 17 dagen oud. Ook gerechten als schapenkoppen (Noorwegen) en ossenpenis (China, Vietnam) zijn delicatessen waarvan men (vooral in eigen land) volop smult.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*