Home > Reis inspiratie > 4 toffe banen voor mensen die van reizen houden
Tips banen en reizen

4 toffe banen voor mensen die van reizen houden

Als je van reizen houdt, dan wil je dit het liefst zo vaak mogelijk doen. Maar met veel banen is kun je helaas niet veel reizen en veel van de wereld zien. Gelukkig is er ook een optie om je baan en reizen te combineren, namelijk door een baan die kiezen waarbij je veel reist. Wij vertellen je welke vier toffe banen er zijn voor mensen die van reizen houden.

Niet meer iedere dag op kantoor zitten maar de wereld over reizen met je baan: dat klinkt voor veel mensen als muziek in de oren. Er zijn dan ook een aantal banen waarbij deze combinatie mogelijk is. Natuurlijk ben je dan nog steeds aan het werk, maar je hebt ook de mogelijkheid om te reizen en iets meer van de wereld te zien.

#1 – Steward of stewardess

Misschien wel de meest voor de hand liggende baan waarbij je letterlijk de wereld over reist, is steward of stewardess. Met deze baan bezoek je honderden steden in een korte tijd. Vaak krijg je zelfs nog een paar uurtjes vrije tijd om de stad van bestemming te verkennen. Houd bij deze baan wel rekening met onregelmatige werktijden.

#2 – Werken in de binnenvaart

Als je werkt in de binnenvaart kom je op veel plekken. Binnenvaartschepen varen namelijk naar plekken binnen Europa. Het Europese vaarwegennet heeft zo’n 51.700 kilometer aan kanalen, rivieren en meren. Binnenvaart vacatures zijn er veel, zo solliciteer je bijvoorbeeld voor schipper of matroos.

Bij werken op anders soort schepen – zoals op cruiseschepen – reis je ook erg veel. Deze schepen varen namelijk echt overal ter wereld.

#3 – Au pair

Als au pair werk je soms in Nederland, maar is het ook mogelijk om bij een gastgezin in het buitenland te werken. Vaak krijg je als au pair dan ook kost en inwoning en een fijn salaris. In je vrije tijd verken je de buurt waarin je werkt en woont of je gaat op stap met de kinderen. Mocht je het na een tijdje zat zijn, dan is het altijd mogelijk om weer ergens anders te werken als au pair.

#4 – Tour guide

Populaire vakantiebestemmingen hebben tour guides of reisbegeleiders nodig. Deze personen laten de toeristen de desbetreffende stad of omgeving zien en geven uitleg over verschillende bezienswaardigheden. Als tour guide zie je veel van de wereld als je ook op verschillende plekken tour guide bent. Zo vertel je jouw groep bijvoorbeeld alles over een stad als Budapest. Het is bij deze baan wel belangrijk dat je goed met mensen kan omgaan, verschillende talen spreekt en het leuk vindt om je te verdiepen in de geschiedenis en cultuur van een stad.

De banen die hier besproken zijn, zijn erg geschikt voor mensen die graag veel van de wereld zien en dit graag combineren.

About Otto van der Laar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*