Home > Reistips > 4 handige tips als jij jouw koffer gaat inpakken

4 handige tips als jij jouw koffer gaat inpakken

Nu de coronaregels overal ter wereld wat worden versoepeld, is het ook weer aan jou om mooie herinneringen te gaan maken. Waar wil je bijvoorbeeld heen? Is dat een gave stedentrip of een mooie reis door de Balkan? Wat een van de belangrijkste dingen is tijdens jouw reis is natuurlijk jouw (hand)bagage met een handige inpaklijst weet je dan precies wat je nog mist. Maar wat is dan de meest efficiënte manier om je koffer in te pakken? Met deze 4 tips wordt het inpakken van jouw koffer een stuk makkelijker.

1. Kleding oprollen i.p.v. opvouwen

Wanneer je op reis gaat wil je natuurlijk zoveel mogelijk kleding meenemen. Vaak loop je tegen hetzelfde probleem aan; er is geen ruimte meer! Wanneer je jouw kleding oprolt i.p.v. opvouwt bespaar je heel veel ruimte in je koffer en blijft alles een heel stuk netter! Zo blijft er ook veel meer ruimte over voor jou om leuke souvenirtjes mee terug naar huis te m nemen.

2. Het (her)-gebruiken van plastic tasjes

Iedereen heeft nog wel plastic winkeltasjes ergens thuis liggen. Deze tasjes zijn altijd handig om spullen in op te bergen. Zo kan je bijvoorbeeld je toilettas opbergen in een plastic tasje. Mocht er iets gaan lekken tijdens je reis, dan is jouw kleding in ieder geval beschermt. Ook heb je altijd extra tasjes in je koffer zitten die weer erg van pas kunnen komen op de plaats van bestemming. Zo heb je gelijk een boodschappentasje bij je en je bent ook nog eens milieubewust bezig!

3. Reisverpakkingen

Grote verpakkingen zijn vaak lomp, groot en nemen veel ruimte in, dit is natuurlijk alles wat je niet wil.  In verschillende drogisterijen zijn miniversies van jouw favoriete producten vaak verkrijgbaar. Mocht je deze kleine varianten te duur en niet milieubewust vinden, dan zijn er bij drogisterijen ook vaak kleine plastic verpakkingen beschikbaar die herbruikbaar zijn. Zo kun je jouw favoriete douchegel overgieten naar deze plastic variant. 

4. Gebruik van handdoeken

Handoeken zijn eigenlijk bijna op elke bestemming wel nodig, echter nemen handdoeken vaak erg veel ruimte in beslag. Hier is de oplossing: wanneer je klaar bent met het inpakken jouw koffer, pak je een handdoek en leg je deze als laatste over jouw spullen heen. Op deze manier zullen jouw spullen minder gaan  verschuiven in de koffer en de handdoek kan worden ingepakt zonder al te veel ruimte in te nemen. Ook is het slim om jouw handdoek te gebruiken om dingen in op te bergen. Zo kan je bijvoorbeeld glazen of een lekkere fles wijn hierin kwijt.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*