Home > Reis inspiratie > Genieten van de rust in het drukke Rotterdam? Dit doe je zo!

Genieten van de rust in het drukke Rotterdam? Dit doe je zo!

Rotterdam is natuurlijk een van de drukste en grootste steden van Nederland. Het is soms lastig om in deze wereldstad even helemaal niks te horen en even rustig te genieten van de natuur en de rust. Het klinkt bijna als een onmogelijke situatie maar Rotterdam zit bomvol met deze plekjes. En ik ga je helpen bij het vinden van deze geheimen plekjes en parkjes in Rotterdam.

Het strand van Rotterdam

Je zou het misschien niet direct aan Rotterdam koppelen maar Rotterdam heeft toch echt een strand. Dit strand is bevindt zich in Rotterdam Noord (Nesselande). Op een zomerse dag kan je hier niet alleen lekker een cocktail drinken bij een strandtent maar zijn er ook genoeg leuke activiteiten te doen. Zo kan jij hier bijvoorbeeld ook waterskiën of suppen. Nesselande is makkelijk te bereiken met zowel het openbaar vervoer als met de auto of fiets. Zo heeft Nesselande zelf een metrostation, vanaf hier is het nog geen 10 minuten lopen naar het strand. 

Kralingsebos

Het Kralingsebos is als je het mij vraagt een van de meest bijzondere plekjes in Rotterdam. Het is 10 minuutjes van het centrum vandaan en het lijkt wel of je in een compleet andere wereld bent. Het enige wat je daar ziet is groen en natuur, de ideale omgeving om even de drukte van de stad achter je te laten. Veel Rotterdammers maken vaak een rondje om de Kralingse plas Dit is een rondje van 5,5 km om de plas heen. Wanneer je ongeveer op de helft bent van de plas zal je verbaasd zijn over het uitzicht. Op dit moment lijkt het wel even of je midden in Central park staat!

Euromastpark

Het Euromastpark is een van mijn favoriete plekjes in Rotterdam. Wanneer het een dag mooi weer is, zit dit park helemaal vol. Je ziet hier dan ook mensen van alle leeftijden die lekker in het park aan het genieten zijn! Ook ruik en zie je overal BBQ’S, dit geeft mij altijd een soort vakantiegevoel. Aan het begin van het park zijn er veel verschillende veldjes waar je lekker op kan picknicken. Wanneer je iets verder het park inloopt heb je een geweldig uitzicht op de Eurhttps://nl.wikipedia.org/wiki/Euromastomast. Dit is een van de meest unieke uitzichten die je in Rotterdam ooit zal krijgen.

Parkjes langs de maas

Zoals je misschien wel weet ligt Rotterdam aan de prachtige Maas, aan beide kanten van de Maas zijn overal parkjes te vinden. In deze leuke parkjes zitten zomers vaak groepen jongeren en studenten tot in de laten uurtjes bij elkaar. Op sommige plekjes is het zelfs toegestaan om te BBQ’en, en dit allemaal met een geweldig uitzicht op Rotterdam.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*