Home > Reistips > 4 handige benodigdheden voor kamperen op de camping
benodigdheden voor op de camping

4 handige benodigdheden voor kamperen op de camping

Nu de kortste dag van het jaar achter de rug is, denken veel mensen alweer aan de zomer en zomervakantie! Geen dagen vol met kou en regen maar een stralende zon en zacht zomerbriesje, is waar menig Nederland naar verlangd. Ieder jaar reizen Nederlanders dan ook weer massaal om een plek te bemachtigen op hun favoriete camping. Helaas is niet iedereen even goed voorbereid op het ‘echte’ campingleven. Om de minder ervaren campingganger een eindje op weg te helpen, zetten wij de top vier campingbenodigdheden op een rijtje. Lees daarnaast ook een eerder geplaatst artikel over praktische kampeertips.

1. Tent inclusief grondzeil

Een tent meenemen, dat bedenkt iedere kampeerder zich vandaag de dag wel. Helaas geldt dat niet altijd voor een degelijk grondzeil. Het grondzeil zorgt ervoor dat de vloer van je tent beter geïsoleerd wordt en dat water de tent niet binnendringt. In het geval dat het toch niet droog blijft gedurende je vakantie, is dat maar al te fijn!

2. Stekkerdoos en verlengsnoeren

Veel campings hebben per kampeerplaats maar één stroompunt. Dat stroompunt dient dus zo goed mogelijk gebruikt te worden. Om ervoor te zorgen dat je al je meegenomen apparatuur kunt gebruiken, is het verstandig om voldoende stekkerdozen en verlengsnoeren mee te nemen. Zo kun je elektriciteit krijgen op de plek waar jij het nodig hebt en ben je niet gebonden aan het beperkt aangeboden stopcontacten. Let er natuurlijk wel op dat je niet te veel stroomt vraagt van één paal, zo voorkom je kortsluiting!

3. Kookattributen

Een camping is geen 4-sterrenrestaurant. Sterker, veel kampeerplekken hebben geen gaspitten om op te koken. Deze zien je dus zelf mee te nemen, samen met een pannenset, bestek en al het overige kook- en eetgerei. Gas kun je vaak eenvoudig meenemen in daarvoor bestemde camping gasflessen. Zo kun je eenvoudig vuur maken op een kookpit en kun je alsnog jezelf en mede-vakantiegangers, voorzien van de meest overheerlijke maaltijden!

4. Water

Niet iedere campingplek beschikt standaard over een kraan en een waterleiding. Daarom is het vaak verstandig om voor een waterreservoir te zorgen. Zo hoef je niet iedere keer heen en weer naar het toiletgebouw wanneer je water nodig hebt, bijvoorbeeld bij het wassen van je handen of om te koken. Je kunt ervoor kiezen om losse (grote) flessen water te gebruiken of van opblaasbare jerrycans. Deze reservoirs hebben vaak een handige schenktuit en zijn hervulbaar.

Uiteraard zijn er nog meer handige hulpmiddelen voor het kamperen. Gelukkig kom je met het bovenstaande rijtje al een flink eind. We wensen je dan ook een hele fijne (kampeer)vakantie!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*