Home > Reisbestemmingen > Afrika > De 5 meest indrukwekkende dieren die je in het wild kunt zien
wilde dieren

De 5 meest indrukwekkende dieren die je in het wild kunt zien

Een vakantie in Afrika is niet compleet zonder het spotten van wilde dieren. Wanneer je op informatiejacht gaat over Afrika kom je al snel ‘the big five’ tegen: de meest indrukwekkende dieren van het koninkrijk. In dit artikel vertellen we meer over deze vijf must-see dieren.

The big five

Het begrip ‘the big five’ komt uit de tijd van de ‘big game’ jagers. De vijf bijzondere dieren die onder deze categorie vallen waren de lastigste grote dieren om te voet op te jagen:

1. Leeuw

Ook wel bekend als ‘de koning der dieren’. Het zien van dit dier in het wild is dan ook een ware privilege. Bang hoef je, indien je veilig op afstand blijft, niet voor ze te zijn: leeuwen hebben gelukkig geen voorkeur voor mensenvlees.

2. Buffel

Het tweede dier uit the big five, de buffel, is zeker geen lieverdje. De gidsen van de safariparken zullen je dan ook adviseren om extra op afstand te blijven. Met een lengte van twee meter en een ruimte 900 kilogram is de buffel het gevaarlijkste dier van het stel.

3. Olifant

De Afrikaanse olifant is het minst gevaarlijk van de vijf. Tijdens een safari hoef je ook niet bang te zijn wanneer je er één tegen het lijf loopt. Een olifant is gemiddeld 4 meter hoog en is met een gewicht tot wel 5500 kilogram erg indrukwekkend. Ruzie met een olifant krijg je alleen wanneer je in de buurt komt van een kalf.

4. Neushoorn

1400 kilogram, anderhalve meter hoog en veel sneller dan je denkt: de neushoorn. Deze dieren houden zich vooral bezig met grazen. Let op: kom niet te dicht in de buurt. Gestoord worden vinden deze dieren niet fijn.

5. Luipaard

Misschien wel het mooiste dier van de vijf: de luipaard. Luipaarden brengen hun dag voornamelijk liggend in het gras door. Zo wachten ze tot een prooi voorbij komt, waarna ze er vervolgens vliegensvlug achteraan gaan. Zie je een luipaard die in een boom geklommen is? Dan is hij waarschijnlijk aan het genieten van een stukje vlees.

Waar kun je ‘de big five’ spotten?

Je kunt verschillende plekken bezoeken om deze indrukwekkende dieren te spotten, een aantal voorbeelden zijn:

1. Namibië – Etosha National Park

In het wildpark Etosh zijn helaas geen buffels te vinden, maar de grote aantallen leeuwen, olifanten en neushoorns maakt het meer dan goed. 

2. Botswana – Chobe National Park & Okavango Delta/Moremi Game Reserve

In Botswana kun je grote aantallen olifanten, buffels en leeuwen vinden. Luipaarden komen ook regelmatig voor. Helaas laat de neushoorn zich minder vaak zien.

3. Malawi – Majete Wildlife Reserve

Niet ver van de stad Blantye vandaan kun je een enorm groot reservaat vinden waar naast de big five ook veel andere prachtige dieren te zien zijn. Aanrader! Virtual Reality in gambling sphere — Medium- Free Slot Games

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*