Home > Reisbestemmingen > Europa > Drie mooie bezienswaardigheden aan de Spaanse Costa Brava
Costa Brava

Drie mooie bezienswaardigheden aan de Spaanse Costa Brava

Veel mensen kennen Spanje als een vakantieland waar vooral zonvakanties aan het strand worden gevierd. Terecht natuurlijk, want het land heeft prachtige stranden en de kust is vaak zonovergoten. Maar ook voor de cultuurliefhebbers is er genoeg te doen in Spanje. Makelaar voor huizen in Spanje Frans Mulder helpt mensen bij de aankoop van een woning in Spanje, als permanente of vakantiewoning. Speciaal voor de reizigers van Needtotravel.nl benoemt hij in dit artikel een aantal juweeltjes van de Spaanse Costa Brava.

De Tuinen van Santa Clotilde

Tuinen Santa Clotilde

Foto gemaakt door Felix Gonzalez. Bron: Flickr

Deze prachtige tuinen liggen in Lloret de Mar, een plaats aan de Costa Brava die vooral bekend staat om zijn uitgaansleven. Maar ook deze plaats, net zoals zo veel plaatsen in Spanje, heeft prachtige bezienswaardigheden. Dat blijkt wel uit deze prachtige bestemming.

De tuinen liggen op een geweldig mooie locatie op een klif met adembenemend uitzicht over de zee. 
De tuinen zijn ontworpen door de toen pas 28-jarige Nicolau Rubió i Tuduri en hij werd voor zijn werk geïnspireerd door zijn meester Forestier.

Je kunt een wandeling door deze tuinen beëindigen met een bezoekje aan het strand van Sa Boadella. Slechts op 5 minuten afstand van de tuinen van Santa Clotilde. Een nog redelijk onbebouwd strand in Lloret de Mar.

Cova d’en Daina

De dichte eikenbossen van de Sierra de Gavarres herbergen een mooie schat. Langs de landweg tussen Calonge en Llagostera ligt de 4000 jaar oude dolmen Coven dén Daina. In dit gedeelte van Spanje liggen meerdere dolmen maar dit is toch wel de meest indrukwekkende.

De grafheuvel bevat een grote graftombe in de vorm van een tunnel van maar liefst 7,5 meter lang. Rondom deze graftunnel staan grote rechtop geplaatste stenen. De stenen waarvan de graftombe gebouwd is zijn enorm en wegen enkele tonnen per stuk. Het is niet bekend hoe deze stenen op hun plaats zijn gekomen.

Achterin de tunnel ligt de grafkamer en wanneer het winter is verlicht de zon bij zonsopgang deze grafkamer. Een indrukwekkend schouwspel.

Wijnstreek Empordà

Wat meer in het binnenland van de Costa Brava ligt de wijnstreek Empordà. In deze streek bevinden zich meerdere bodega’s die zich uitstekend lenen voor een leuk uitstapje.

De wijnstreek Empordà kent een rijke historie. Al tijdens de Griekse overheersing werd hier wijn geproduceerd. In deze streek is het een aanrader om het karakteristieke plaatsje Peralada te bezoeken. Peralada is de kern van de wijnstreek en wanneer je een trip naar dit plaatsje maakt, breng dan zeker ook een bezoekje aan het kasteel van Peralada met aanliggende bodega.

Je kunt hier een rondleiding krijgen door zowel de kelder als de wijngaard van de bodega, die tien miljoen flessen wijn per jaar produceert. Nog niet genoeg cultuur gesnoven? Dan kun je ook een bezoekje brengen aan het wijnmuseum van Peralada en zo meer te weten komen over de productie van wijn in Spanje.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

One comment

  1. Wat een prachtige foto’s! Maar, wanneer je daar rondloopt is de omgeving nóg indrukwekkender. Mijn man en ik zijn zo weg van dit gebied, dat we er recent een tweede woning hebben gekocht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*