Home > Reis inspiratie > De 5 voordelen van incentivereizen
incentivereizen

De 5 voordelen van incentivereizen

Een incentivereis is een geweldig instrument om personeel te stimuleren in het bereiken van uitstekende bedrijfsresultaten. Incentive betekent ‘iets dat inspireert, prikkelt of motiveert’. In dit artikel zetten we de 5 grootste voordelen van incentive reizen voor je op een rijtje. 

1. Motiveer je medewerkers en bereik betere bedrijfsresultaten

Het organiseren van incentivereizen is een fantastische manier om je medewerkers te motiveren en te inspireren. Medewerkers zijn eerder geneigd alles te geven als zij weten dat het harde werken en vele overwerken worden gewaardeerd en beloond! Het moedigt onder andere gezonde competitie onder collega’s aan en is een extra motivatie om targets en doelen te halen. Dit zorgt onder andere voor:

  • Een boost van de bedrijfsmoraal
  • Het terugbrengen van personeelsverloop
  • Het verhogen van de omzet en marge
  • Betere arbeidsprestaties

2. Happy medewerkers = een happy bedrijf

Het belonen van medewerkers door middel van een incentivereis zorgt er voor dat stress wordt verminderd en zelfvertrouwen en creativiteit van de medewerkers een boost krijgen. Een paar dagen er tussenuit doet wonderen voor zowel de medewerkers als voor het bedrijf. Bijkomend voordeel: minder ziekteverzuim! Tevreden medewerkers zijn zowel mentaal als fysiek gezonder en melden zich over het algemeen minder ziek.

voordelen incentivereis

3. Collega’s worden teams

Gedurende de werkweek is er niet genoeg tijd voor collega’s om elkaar écht te leren kennen. Tijdens een incentivereis wordt een sterkere onderlinge band tussen collega’s gecreëerd. Bestaande relaties worden versterkt in een ontspannen sfeer, weg van de stress van het dagelijks leven en kantoor. Het resultaat: een hechtere werkplek waar medewerkers niet bang zijn initiatief te nemen of om input en advies van andere afdelingen te vragen!

4. Goede PR voor je bedrijf

Medewerkers die een prachtige incentivereis achter de rug hebben zullen dit delen met hun omgeving. Niet alleen met vrienden of familie want welke reis of geweldige beleving is compleet zonder een lading Instagram foto’s of Facebook berichten? Op deze manier wordt tevens de aandacht van potentiële nieuwe werknemers getrokken!

incentivereis voordelen

5. Effectiever dan extra salaris!

Raar maar waar: de minst effectieve manier om personeel te belonen is met geld! Extra geld wordt behandeld als deel van het salaris en veelal uitgegeven aan rekeningen of huishoudelijke artikelen. Een incentivereis daarentegen inspireert, motiveert én geeft de medewerker een prachtige herinnering die nog lang meegedragen zal worden: de spannende activiteiten, het heerlijke eten, de gezellige sfeer… waarom zouden medewerkers bij een ander bedrijf willen gaan werken als ze weten dat bij jouw bedrijf hun inzet wordt gezien en beloond?!

Rientjes & Partners uit Deventer is specialist in dit type reizen: “Wij weten uit ervaring dat een incentivereis, mits goed georganiseerd, zichzelf dubbel en dwars terugverdient!”. Rientjes & Partners stelt exclusieve programma’s op maat samen, geheel naar wens en in overleg met de klant.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*