Home > Reistips > 3 redenen waarom reizen met een camper zo leuk is
reizen per camper

3 redenen waarom reizen met een camper zo leuk is

Een manier van reizen die alsmaar in populariteit groeit, is per camper. Zo worden er steeds meer campers gekocht. Volgens brancheorganisatie BOVAG zullen er dit jaar meer dan 100.000 campers rondrijden in ons land. Waarom is het reizen per camper zo populair geworden? Deels komt dit door de enorme hype rondom de retro Volkswagen campers. Anderzijds biedt het reizen met een camper ontzettend veel vrijheid. Ook kiezen jongeren steeds vaker voor een campervakantie dan een traditionele vakantie met hotelovernachting. In dit artikel geven we je een aantal redenen die het reizen met een camper zo leuk maakt.

1. Het ultieme gevoel van vrijheid

Het reizen per camper geeft je enorm veel vrijheid, je bent namelijk niet gebonden aan één vaste plek. Je kunt gaan en staan waar je wilt. Daarnaast hoef je niet vroegtijdig een accommodatie of vliegticket te boeken. Niet alleen voordat de vakantie begint ervaar je de luxe van deze flexibiliteit ook tijdens de vakantie komt je camper zeer van pas. Valt de camping toch tegen? Of is het weer slecht? Dan stap je zo weer je camper in en rijd je weer naar de volgende bestemming. Heerlijk toch?

2. Comfort

Campers zijn in veel verschillende maten en uitvoeringen verkrijgbaar, maar wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben is dat ze garant staan voor comfort. De meeste campers zijn namelijk uitgerust met een aantal moderne faciliteiten, zoals een slaapruimte, douche, keuken en loungeruimte. Hierdoor kun je met gemak een dag op de weg uithouden. Ook als je met kinderen reist, is een camper de perfecte uitkomst.

3. Genoeg ruimte

Ga je met een vliegtuig of auto op vakantie, dan heb je vaak het probleem dat je niet alles mee kunt nemen. Gelukkig heb je dit probleem bij een camper niet. Een camper biedt zoveel ruimte dat je zelfs allerlei kookwaren mee kunt nemen.

Ga je deze zomer reizen met je eigen camper of met een gehuurde camper? Zorg ervoor dat je camper verzekerd is met een passende camperverzekering. Hiermee voorkom je dat je onnodig met hoge kosten komt te zitten. Mocht er schade zijn aan je eigen caravan of andermans caravan. Naast een basisdekking is het ook mogelijk om je camperverzekering uit te breiden met een aantal aanvullende verzekeringen. Denk aan een inboedelverzekering om al uw spullen te verzekeren, of een luifelverzekering voor het geval als je luifel raakt beschadigd door storm of brand.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*