Home > Reisbestemmingen > Europa > Familieweekendje weg: 3 redenen om te kiezen voor de Ardennen
weekendje weg ardennen

Familieweekendje weg: 3 redenen om te kiezen voor de Ardennen

De Ardennen liggen vanuit Nederland op een steenworpafstand, maar wanneer je er bent voelt het toch alsof je ver van huis bent. Het bosrijke gebied heeft namelijk van alles te bieden wat wij in ons vlakke kikkerlandje missen. Je kunt hier genieten van het laaggebergte zonder een echte bergbeklimmer te zijn. Ook wanneer je er even lekker tussenuit wilt om tot rust te komen zijn de Ardennen uiterst geschikt. De streek trekt dan ook vele verschillende toeristen.

Familiecamping

Wanneer je lekker met het gezin of de hele familie een korte vakantie wilt, is een weekend Ardennen ideaal. Je bent er toch zo met de auto en het gebied heeft voor iedereen wel iets te bieden. Er zijn genoeg Ardennen campings die geschikt zijn voor families. Sommigen beschikken zelfs over een zwembad. Een ander voordeel van kamperen in de Ardennen is de prijs. Het blijft namelijk één van de goedkoopste vormen van recreatietoerisme. Je bent namelijk altijd stukken goedkoper uit dan wanneer je een hotel of vakantiehuis moet boeken. Tijdens het kamperen kom je als familie vaak ook dichter bij elkaar. Quality time!

Activiteiten

Wanneer je verblijft op een camping in de Ardennen hoef je je zeker niet te vervelen. Vaak bieden campings zelf al diverse activiteiten. Een goede familiecamping heeft bijvoorbeeld een speeltuin voor de kleine kinderen, biedt mogelijkheden om te sporten en heeft een bar of disco voor de oudere jeugd. Buiten de camping zijn er echter nog meer mogelijkheden om je te vermaken. Er zijn tientallen uitstapjes die vanuit de Ardennen nog geen uur rijden zijn. Zo zijn er een aantal kastelen en ruïnes te vinden tussen de bossen. Verder zijn de steden Luik en Eupen om de hoek. Ook het pittoreske Zuid-Limburg is erg dichtbij. Hier vind je Maastricht, Valkenburg, Heerlen en Kerkrade. Net over de Duitse grens ligt Aken.

weekendje weg

Aken, Duitsland

Outdoor en survival

Toch gaan de meeste mensen naar de Ardennen om uitdagende outdoor activiteiten te volgen. Er zitten dan ook meerdere bedrijven die leuke activiteiten organiseren in de mooie natuur. Zo kun je bijvoorbeeld gaan raften, bergbeklimmen of paintballen. Of wat dacht je van grotten ontdekken? Bij speleologie ga je daadwerkelijk met een regenpak en een helm ondergrondse grotten verkennen. Een ervaring die je niet snel zal vergeten. Verder heeft het gebied talloze fiets- en wandelroutes. Je kunt dus zelf met je fiets of mountainbike op pad gaan, maar ook met een georganiseerde tocht meerijden. Voor ieder wat wils!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*