Home > Reis thema's > Backpacken > Hoe vind je de juiste backpack om de wereld mee rond te reizen?
tips voor backpacks

Hoe vind je de juiste backpack om de wereld mee rond te reizen?

Steeds meer mensen maken tegenwoordig een reis buiten Europa. Backpacken wordt steeds geliefder en dat is natuurlijk ook erg logisch. Het is geweldig om te zien wat moeder natuur allemaal te bieden heeft naast ons kleine en meestal frisse kikkerlandje. Veel mensen gaan voornamelijk naar landen in Azië om te backpacken. Maar voordat je dit wil doen moet je wel erg goed voorbereid zijn. Bij de voorbereiding komt meestal meer kijken dan je verwacht. Een goede uitrusting is al het halve werk want wanneer deze compleet is en van goede kwaliteit zal jouw trip een stuk aangenamer zijn. Besteed daarom veel aandacht aan het aanschaffen van alle producten die je nodig hebt op jouw (wereld)reis. Hier vind je een paar tips waar je aan moet denken bij het kopen van de juiste backpack.

1. Kies functionaliteit boven mode

Backpacks zijn er in veel verschillende vormen, maten en kleuren. Die kleuren zijn allemaal wel hartstikke leuk maar het gaat natuurlijk wel voornamelijk om de functionaliteit van de rugzak dus dit is een stuk belangrijker. Een handige tip is om op te schrijven wat je allemaal nodig gaat hebben tijdens je trip en wat er allemaal in de tas moet passen. Wanneer je van plan bent om lang weg te blijven is het handig om een grote backpack te nemen waar meer kleren en overige spullen in passen. Kijk goed naar het aantal vakken en naar de speciale functies die de tas heeft. Zo kun je bij veel tassen nog allerlei andere benodigdheden hieraan bevestigen wat natuurlijk erg handig is. Let hier dus zeker op.

2. Een mannen- of vrouwentas

Zit hier een verschil in? Ja zeker! Er zijn een aantal merken die tassen hebben die zijn aangepast het postuur van mannen en vrouwen. Veel tassen worden gemaakt voor mannenlichamen maar dit kan voor een vrouw niet fijn zijn om mee te dragen. Omdat de bouw van mannen en vrouwen erg verschilt is het beter om als vrouw een tas te nemen die hierop is aangepast. Dan draagt de tas een stuk gemakkelijker en zul je ook veel minder snel last krijgen van je rug wat natuurlijk erg belangrijk is. Zo kun je veel beter van je reis genieten!

Met deze twee tips zorg je ervoor dat je niet een miskoop doet en uiteindelijk op wereldreis gaat met een tas die helemaal niet geschikt is. Besteed dus goed aandacht en let op alle details bij het kopen van een backpack. Veel plezier op reis!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*