Home > Reisbestemmingen > Azië > Dubai: the bigger the better
Dubai

Dubai: the bigger the better

Wat kan je niet in Dubai? In Dubai kan alles! Als je van plan bent naar Dubai te gaan kan het overzicht houden lastig zijn. Wij hebben een aantal top bezienswaardigheden en activiteiten voor je op een rijtje gezet.

Bezienswaardigheden

Dubai is natuurlijk een prachtige overweldigende stad om te zien. Nog mooier is dit vanaf boven. Ga daarom voor een prachtig uitzicht vanaf the top van Burj Khalifa SKY. At the top kan je vanaf de 148e verdieping (555 meter!) genieten van een prachtig uitzicht.

Wat je absoluut niet mag missen in Dubai is the miracle garden. In Dubai is alles the bigger the better. Zo ook de bloementuin van 72.000 vierkante meter en rond de 45 miljoen bloemen. Het is een prachtig aanzicht en er zijn verschillende ontwerpen gemaakt van de bloemen.

Dubai creek is een zoutwaterkreek die rondom heel Dubai ligt. Het verdeelt de stad in twee delen: Bur Dubai en Deira. Je kan een tour boeken die door de kreek heenvaart en zo verschillende bezienswaardigheden voorbij varen.

Activiteiten

Wat tof is om te doen is een woestijnsafari. Hier ga je met een 4×4 jeep toeren door de woestijnen. Kleed je hier goed voor aan want het kan ruig worden! Er zijn verschillende tours te boeken met een gemiddelde prijs van €50,-.

Ook het aquarium Dubai en underwater zoo is gaaf om te zien. Ze hebben hier een 750kg wegende krokodil, een legende. Er zijn ook vleermuizen, een gigantische octopus en snorkeltours om te zien/doen. Lego is voornamelijk bekend in Duitsland maar in Dubai hebben ze ook een Legoland. Dit wordt (vanaf 31 oktober open) helemaal ingericht en gedecoreerd zoals je van Dubai en Lego verwacht. Grote bouwwerken, ontwerpen en zelfs verschillende shows en attracties waar je in kunt! Een park dat 15 november opengaat is het Bollywood Park. Wij hebben er al veel over gehoord en gelezen en dit staat op ons lijstje. Het park is een attractiepark dat ingericht is in de stijl van Bollywood met verschillende thema’s en veel attracties.

In Dubai kan het tijdens de zomerperiode rond de 40 graden worden…aii! Afkoeling is hierbij dus wel nodig. Dit kan je doen in het Atlantis Aquaventure waterpark. Er is een Dolphin Bay waar je dolfijnen kan zien zwemmen en shows zien doen. Ook de zeehonden laten zich van hun beste kant zien. Naast de vele (echt veel) glijbanen heb je ook een lost chambers aquarium museum. Je kan zelfs een app downloaden en meedoen met het ontdekken van de mythes.

Er gaat veel geld rond in Dubai en veel inwoners hebben een hoog budget. Je vind de rijkdom en luxe cultuur terug in de decoraties, interieur en kleurgebruik in de Dubai mall bijvoorbeeld. Dit winkelcentrum is groter dan je je kan voorstellen, het bevat namelijk 1200 winkels…onder één dak!

Klimaat

Mocht het je te warm worden in de zomer, dan kun je er altijd nog voor kiezen om een dagje te gaan skiën in de skihal van Dubai. Naast dat het in de zomer 40 graden is, is dit een ideale plek voor een winterzon bestemming. Het is het hele jaar door rond de 27 graden. Andere winterzonbestemmingen kun je vinden in ons blogartikel: 10 warme winterzon bestemmingen.

Succes met boeken en laat je meenemen door de cultuur van deze wereldstad!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*