Home > Reis thema's > Actieve reizen > Ga op een indrukkwekkende autoreis naar Noorwegen!
autoreis noorwegen

Ga op een indrukkwekkende autoreis naar Noorwegen!

Er zijn vele reizen te kiezen naar en door Noorwegen. In het artikel beschrijven we een auto rondreis door een groot deel van Noorwegen. De reis brengt je langs vele bekende steden en natuurgebieden, lees snel verder!

Het begin van de reis

Lillehammer staat bekend om de sportarena van de olympische spelen 1994. De sport arena’s zijn nog te bezoeken, zowel als te gebruiken voor sporters. Dit is leuk om te bekijken. Indrukwekkend voor ons was het schansspringen, toevallig was iemand aan het oefenen toen wij er waren.

Bergen is een wereldstad. Er is een grote verscheidenheid aan winkels maar voelt toch gemoedelijk aan. Voor Bergen mag je wel 2 dagen reserveren als je rustig aan wilt doen en lekker wil shoppen. Bergen heeft naast een groot stadscentrum veel culturele evenementen en musea.

Hardangervidda is een groot natuurgebied waar je uit vele wandelroutes kunt kiezen. Het natuurgebied is goed te bereiken met de auto, je kunt dus op verschillende plekken beginnen met wandelen.

De Hardangervidda is zeer goed met de auto te bereiken en heeft wegen aan de noordelijke, zuidelijke, westelijke en oostelijke grens. Hierdoor is het mogelijk om vanuit verschillende plaatsen dag wandelingen te maken op de Hardangervidda. Hieronder vind je een kleine selectie van mooie dagwandelingen.

 

Noorwegen fjord

Jackie Groesbeek

Blijf al reizende ontdekken

Sognefjord is de langste en diepste fjord van Noorwegen. Speciaal aan deze fjord, naast het adembenemende uitzicht, is het blauwe ijs. Dagelijks zijn er veerboten die vanuit Bergen vertrekken en je langs de Sognefjord brengt met een tussenstop bij het blauwe ijs. Je kan er dan voor kiezen dit te beklimmen, in de ‘grot’ te gaan en/of lekker in de natuur lunchen. Ook de Geirangerfjord is adembenemend mooi. Deze fjord leent zich voor wandelen, kajakken en als je durft ook een rondje raften.

De Flämsbaan is een treinrit tussen Myrdal en Fläm. De rit duurt ongeveer een uur en bied je een kijkje in de landschappen van Noorwegen. Je ziet diepe ravijnen en watervallen tijdens de rit. Vervolgens neemt de reis je naar Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. In Oslo kun je verschillende musea bezoeken, parken bewandelen, shoppen totdat je erbij neervalt en genieten van een levendig uitgaansleven. Het is naast de hoofdstad van Noorwegen ook de grootste stad van het land, trek hier dus een paar dagen voor uit!

De laatste paar bestemmingen

Eén van de laatste bestemmingen is Stavanger, een pittoresk stadje met vele kleine, kleurrijke huisjes en kathedralen. Erg leuk is om het gedeelte oud Stavanger te bezoeken waar je door vele smalle steegjes oude huisjes kunt bekijken. Ook hier zijn verschillende musea te bezoeken, maar wij raden vooral aan om een excursie in de natuur te plannen. Ga zelf op pad als je ervaren bent, zo niet boek dan een gids die je meeneemt naar de mooiste uitzichtpunten en toppen van de bergen.

De Hardanger Fjord is onmisbaar voor een reis naar Noorwegen. De activiteiten die je hier kunt uitvoeren zijn beschreven onder het kopje ‘begin van de reis’, de Hardanger is namelijk een groot natuurgebied waaronder ook de Hardanger Fjord valt. Dit is echter een fjord met een diepte van 725 meter en een verbazingwekkende lengte van 179 kilometer (!). Ga hier dan ook zeker wandelen, er zijn genoeg wandelpaden om uit te kiezen en je kan ook als beginner op weg!

Dan is het einde van de mooie reis toch gekomen en kun je er zelf voor kiezen waar jij opstapt om naar huis te gaan. Met de boot of het vliegtuig, het is aan jou! Weet wel dat Noorwegen een verschrikkelijk duur land is en de boodschappen zo’n beetje drie keer zo duur zijn in vergelijking met Nederland. Zorg dat je alle accommodaties vanuit Nederland al hebt geboekt, want er kunnen flinke afstanden tussen de plekken zitten en je hebt je rust nodig. Het is een indrukwekkende reis maar het is zeker een investering waard!

Wij wensen je enorm veel klimplezier in Noorwegen en hopen dat Noorwegen ook zo’n prachtige indruk op jou achterlaat!

 

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*