Home > Reis thema's > Actieve reizen > Avontuurlijke vakantie op de planning? Vergeet deze 6 zaken niet!
belangrijke zaken voor avontuurlijke reis

Avontuurlijke vakantie op de planning? Vergeet deze 6 zaken niet!

Het plannen van een vakantie, kan veel tijd innemen en ook nog eens stress veroorzaken. Het inpakken van een koffer of een rugtas, kost misschien nog wel het meest moeite. Ga jij binnenkort op vakantie en staan er verschillende avontuurlijke en sportieve activiteiten op de planning? Lees dan snel verder! Wij hebben namelijk zes zaken onder elkaar gezet die je niet mag vergeten!

1. Insectenspray

Vervelende insecten kunnen je avontuurlijke vakantie flink verpesten. Vooral wanneer je veel in de natuur te vinden bent is de kans groot dat je wordt gebeten en last krijgt van jeukende bultjes. Neem daarom voldoende insectenspray mee en het liefst ook een extra klein flesje die makkelijk in je tas past. Zo kun je ongestoord van de mooie omgeving genieten.

2. Comfortabele (sport)kleding

Voor actieve activiteiten heb je gepaste kleding nodig. Je wilt natuurlijk geen stevige wandeling maken in je skinny jeans. Zorg er daarom voor dat je voldoende comfortabele kleding meeneemt. Een jas met een goede pasvorm, een sportlegging of misschien wel thermokleding. Houd bij het kiezen van de kleding die je wilt inpakken, ook rekening met de weersomstandigheden.

3. Wandelschoenen

Ga jij op avontuur en wil je de omgeving zo goed mogelijk verkennen? Dan is het meenemen van een paar goede wandelschoenen noodzakelijk. Bepaal wat voor schoenen je precies nodig hebt – ga je bijvoorbeeld veel lopen door bossen, in natte gebieden of in de bergen? Op basis hiervan kun je kiezen voor bijvoorbeeld een hoog of laag model.

4. Sport- of wandelsokken

De toegevoegde waarde van het dragen van speciale sport- of wandelsokken, wordt vaak onderschat. De sokken beschermen volgens VeiligheidNL je huid tegen wrijving in de schoen en absorberen ook een groot deel van het zweet. Hierdoor voorkom je niet alleen koude voelen maar ook blaren, zweetvloeren en schimmelinfecties. Kies voor sokken tot over je enkels of halverwege de schenen voor optimaal comfort. Hiernaast is het ook belangrijk om te kiezen voor sokken die gemaakt zijn van ademend materiaal.

5. Een oplader

Wanneer je de natuur ingaat, is het extra belangrijk om een telefoon bij je te hebben met voldoende batterij. Om altijd bereikbaar te kunnen zijn in geval van nood, is het essentieel om altijd een oplader mee te nemen, ook op vakantie.

6. Een powerbank

Natuurlijk heb je niet altijd een stopcontact in de buurt voor het opladen van je telefoon. Het kan daarom handig zijn om een draagbare oplader, ook wel bekend als een powerbank, mee te nemen. Wanneer je een powerbank van tevoren oplaadt, kun je jouw telefoon al vaak tot 100% opladen zonder stopcontact. Handig!

Veel succes met het inpakken voor jouw avontuurlijke vakantie!

About Need To Travel

Het Need to Travel team schrijft regelmatig reisartikelen over talloze bestemmingen, ervaringen, tips en tricks. Daarnaast pakken wij natuurlijk ook vaak onze koffers en rugzakken om meer van de wereld te zien, zodat we onze ervaringen weer met jullie kunnen delen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*