Home > Reisbestemmingen > Europa > Op vakantie naar de Waddeneilanden? Kies voor een vakantiehuisje
vakantie-op-de-waddeneilanden

Op vakantie naar de Waddeneilanden? Kies voor een vakantiehuisje

Ben je van plan om de vakantie dit jaar dichtbij huis te houden? Of zoek je nog een bestemming voor een (lang) weekend weg? Dan zijn de Waddeneilanden dé locatie om helemaal te ontspannen. Wanneer je keuze gemaakt is voor de Waddeneilanden, dan is een vakantiehuisje de perfecte manier van verblijven. In dit artikel lees je waarom je op de Waddeneilanden voor een vakantiehuis moet kiezen.

Vakantie op de Waddeneilanden

Heb je plannen voor een gezellige vakantie samen, met het gezin of met vrienden? De Waddeneilanden hebben alles te bieden wat je nodig hebt voor een gezellige tijd. Je kunt daar fietsen, naar het strand, wandelen in de natuur en gezellig naar de stadjes voor een lekkere lunch of diner. Er zijn dus meer dan genoeg activiteiten om te ondernemen voor een leuke vakantie.

strand-op-de-waddeneilanden

Overnachten op de Waddeneilanden

De beste manier van het hele eiland te ontdekken is door er te overnachten. Je gaat namelijk met de boot over, waardoor je vast zit aan de tijden waarop de veerboot gaat. Daardoor het is toch het meest ontspannen om lekker een paar nachtjes te verblijven op het gekozen eiland, zodat je ultiem kan genieten. Er zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden, waarvan de voorkeur uitgaat naar een vakantiehuisje van bijvoorbeeld NOVASOL.

Voordelen van een vakantiehuis op de Waddeneilanden

De leukste manier van overnachten op de Waddeneilanden is door te verblijven in een vakantiehuis. Vaak staan de vakantiehuizen op een park waar alle faciliteiten aanwezig zijn zoals een (binnen)zwembad, een kleine supermarkt, een snackbar, speelvelden voor o.a. de kinderen en fietsverhuur bij de receptie. Naast de faciliteiten op het park, beschikken de huisjes ook over alle benodigdheden voor een top vakantie. Bijvoorbeeld bij de vakantiehuisjes van NOVASOL kun je vaak ook je huisdieren meenemen, zodat het héle gezin compleet is!

vakantiehuisje-op-de-waddeneilanden

Hotel of vakantiehuisje

Je kunt tijdens je vakantie op de Waddeneilanden natuurlijk ook overnachten in een hotel, maar de eilanden lenen zich juist heel goed voor een overnachting in vakantiehuisje. In een hotel heb je vaak minder privacy, doordat je samen met de rest van het hotel moet ontbijten op vastgestelde tijden. Hiervoor moet je waarschijnlijk zelfs je wekker zetten, terwijl je in een vakantiehuisje lekker kunt uitslapen en daarna kunt ontbijten. Daarnaast heb je in een hotel alleen een kamer waar je verblijft. Terwijl je met een vakantiehuis op de Waddeneilanden juist lekker buiten kunt zitten en misschien zelfs kunt barbecueën. Over koken gesproken, nog een voordeel van een huisje, je kunt er zelf koken. Dat is altijd makkelijk.


Voorkeur

Onze voorkeur voor het overnachten op de Waddeneilanden is duidelijk. Wij gaan voor een vakantiehuis op de Waddeneilanden in plaats van een hotel. Ben jij wel eens op de Waddeneilanden geweest? Welk Waddeneiland is dan jouw favoriet? Ben je er nog nooit geweest? Dan wordt het hoog tijd, want het Waddengebied is één van de drie mooiste natuurgebieden van Nederland. Laat het ons weten in de comments of je er wel eens bent geweest en welk eiland dan jouw favoriet is.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*