Home > Reistips > Caravanverzekering regelen? Houd rekening met deze 3 zaken
caravanverzekering regelen

Caravanverzekering regelen? Houd rekening met deze 3 zaken

Misschien heb je nog nooit gedacht aan het verzekeren van je caravan. Maar het afsluiten van een caravanverzekering kan zeer verstandig zijn, zeker wanneer je regelmatig of langdurig op vakantie gaat met je caravan. Schade die je veroorzaakt met je caravan is namelijk wel gedekt door de autoverzekering of aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Maar een caravanverzekering dekt schade aan de caravan zélf. En als bezitter van een caravan weet jij wat een caravan waard is. Besluit je een caravanverzekering af te sluiten, houd dan rekening met de zaken die wij hieronder op een rijtje hebben gezet!

1. De dekking van de caravanverzekering

Het allerbelangrijkste punt is de dekking van de verzekering voor je caravan die je gaat afsluiten. Je bent met elke standaard caravanverzekering gedekt voor schade door brand, ontploffing, zelfontbranding, diefstal en inbraak. Maar ook voor de kosten van hulpverlening boven de waarde van de caravan zoals het bergen, opruimen, bewaken en transporteren van de caravan. Verder ben je ook altijd gedekt voor kosten voor het opnieuw plaatsen en aansluiten van een beschadigde caravan. Niet altijd, maar in de meeste gevallen ben je ook gedekt voor schade door storm en hagel. Maar let op! Bij sommige aanbieders moet je een aparte module ´hagel/storm’ afsluiten. Zoek dus goed uit wat de dekking is van de specifieke caravanverzekering.

2. De nieuwwaarderegeling

Als je met een gerust hart wilt reizen met een caravan kun je naast de dekking die we hiervoor beschreven ook nog kijken naar de nieuwwaarderegeling. Veel caravanverzekeringen lijken op elkaar, maar als je ze gaat vergelijken kun je beoordelen hoe de nieuwwaarderegeling van de allrisk variant in elkaar steekt. Die regeling bepaalt namelijk hoeveel geld je terugkrijgt na een totaalverlies. Dat is het bedrag dat je terugkrijgt wanneer je caravan total loss is verklaard. Je krijgt het bedrag terug waarvoor de caravan op dat moment in de showroom staat. Alleen per verzekeraar verschilt de periode waarin je de nieuwwaarde krijgt enorm. Dat is dus een goed punt om de verschillende verzekeringen op te vergelijken.

3. Premies vergelijken

Wat je ook nog kunt doen is kijken naar de verschillende premies. Hier zit namelijk ook verschil tussen bij de verschillende aanbieders. Zo kun je op zoek gaan naar de caravanverzekering met de laagste en voordeligste premie. Vaak kun je op de websites van de aanbieders een premieberekening maken.

Als je deze drie dingen in je achterhoofd houdt bij het uitzoeken van een geschikte caravanverzekering, dan kom je niet voor verrassingen te staan!

About Bert en Anneke Muller

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*