Home > Reis inspiratie > De 3 populairste drankjes op vakantie!
Populair drankje vakantie

De 3 populairste drankjes op vakantie!

Is het vakantie? Dan is het tijd om te genieten! Geen wonder dat velen van ons tijdens de vakantie wel eens een glaasje meer drinken dan thuis. Sterker nog: op veel vakantiebestemmingen speelt drank een belangrijke rol. Voor veel jongeren geldt dat vakantie en drinken vaak synoniem zijn. Maar altijd geldt: houd mate!

Wat je drinkt op vakantie, hangt natuurlijk vooral af van waar je naar toe gaat. Iedere plek heeft zijn eigen specialiteit en er is niets leukers dan om op je favoriete vakantieplek te genieten van de lokale sterke drank, bieren of wijnen. We geven je alvast een paar voorbeelden om je in de stemming te brengen. Proost!

Vakantiedrankje #1 – Gin-tonic in Engeland

Tegen de liefde die de Engelsen voor hun bieren hebben kan niks op. Of het moet de gin-tonic zijn! De afgelopen jaren hebben we ook in Nederland gemerkt dat wereldwijd de gin-tonic weer helemaal terug is. Vonden we het voorheen een wat muffig drankje, nu kun je het in ieder café krijgen. Ben je op vakantie in Schotland of in het Verenigd Koninkrijk, dan is dit je kans om het échte klassieke recept te proberen in de lokale kroeg. Gin-tonic laat zich ook prima afwisselen met de Engelse bieren. Wat een heerlijk land is het toch eigenlijk!

Vakantiedrankje #2 – Franse wijnen

Wijn en Frankrijk zijn twee handen op één buik. Maar de Fransen zijn ook erg trots op hun sterke dranken. Vooral de anijsdranken zijn befaamd.Geen Franse lunch begint zonder een glaasje Pastis: verdund met veel water helpt dit de spijsvertering op gang en wekt het de eetlust op. Met een glas Pastis in de zon ervaar je het echte vakantiegevoel. De perfecte combinatie met de Franse kazen en andere spijzen maakt het terecht een van de populairste dranken van Frankrijk.

Vakantiedrankje #3 – Exotische sterke drank in de Cariben

Sterke drank op vakantie: het klinkt een beetje als een risico. Maar feit is dat heel veel vakantiebestemmingen beroemd zijn vanwege hun sterke dranken. Drink bijvoorbeeld bruine rum op de plek van oorsprong: het Caribische gebied. Ooit favoriet bij zeerovers, nu een exotische en veelzijdige drank die puur óf in een cocktail prima tot zijn recht komt. In een Cachaça bijvoorbeeld.

Genieten van je vakantie

Vakantie en drank gaan hand in hand. Iedere bestemming heeft zo zijn eigen specialiteit. Van welke drank ga jij dit jaar genieten?

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*