Home > Reis inspiratie > Met de bus naar Noorwegen; 10 plekjes die je niet moet missen
noorwegen rondreis

Met de bus naar Noorwegen; 10 plekjes die je niet moet missen

Noorwegen is het land van prachtige natuurgebieden. Deze staan dan ook bekend om de adembenemende fjorden, bossen, watervallen, meren en bergen. Waar het ene natuurgebied vlak en vriendelijk is, is het volgende landschap juist woest, wild en ruig. Desalniettemin is het uitzicht altijd indrukwekkend, wat een vakantie naar Noorwegen werkelijk onvergetelijk maakt. Om het meeste van deze Noorse schoonheden te zien, is een rondreis per bus ideaal! Er zijn verschillende busreizen door Noorwegen die je brengen op de prachtigste plekjes, maar de volgende pareltjes mag je in ieder geval niet hebben gemist!

De bekendste Noorse Fjorden

Lysefjord – Preikestolen – Vøringfossen – Geirangerfjord – Sognerfjord

De kleurrijke en overweldigende fjorden van Noorwegen is één van de hoofdredenen voor een busreis naar Noorwegen. Deze indrukwekkende natuurwonderen leveren prachtige plaatjes op en is een fenomeen dat iedereen eigenlijk toch eens gezien zou moeten hebben. Een van de bekendste fjorden die écht in een rondreis thuishoren zijn de Naerøyfjord, Aurlandsfjord en de Lysefjord met haar indrukwekkende Preikestolen. Naast de heldere rivieren en beekjes in deze natuurreservaten, zijn ook de betoverende watervallen van Vøringvossen een bezienswaardigheid die hoog op het wensenlijstje hoort. De watervallen liggen middenin het druk beboste Noorse gebergte, wat in combinatie met de nodige zonnestralen zorgt voor geweldige plaatjes (vaak inclusief lokale regenboog)!

De Noordkaap

Rovaniemi & Santa Claus’ Village – Noordkaapplateau – Lofoten

Naast de kleurrijke hoogvlaktes van de fjorden, kent het land ook meer afgelegen streken, waar de winters eeuwig lijken te duren en de natuur des te meer ongerept en bijzonder is. Een goed voorbeeld daarvan is het gebied rond de Noordkaap, dat naast haar bekende kustlijn bestaat uit verschillende bijzondere eilanden (zoals de ‘Lofoten’), landschappen en uitgestrekte toendra’s. Maar je kunt er naast deze prachtige natuur ook iets écht authentieks doen; je kunt er namelijk in de stad Rovaniemi aan de Poolcirkel van Noorwegen op bezoek bij niemand minder dan de kerstman! In deze hoofdstad van Lapland heeft de goede man namelijk zijn werkplaats. Om zeker te zijn dat je verlanglijstje wordt nageleefd is een bezoek aan de kerstman dan ook iets dat niet aan je reisprogramma mag ontbreken als je toch in de buurt bent!

Oslo en Stockholm

De meeste bezienswaardigheden van Noorwegen zijn (begrijpelijkerwijze) dus natuur gerelateerd. Toch heeft het land ook historische en karakteristieke steden zoals Oslo en Stockholm. Zo kun je in Oslo naar het ‘Vigelandsparken’ vol met beroemde Noorse kunst, richting de boulevard van koning Karl Johan voor een breed aanbod aan hoogstaande restaurantjes, winkeltjes en hotels of het wereldberoemde schilderij ‘De Schreeuw’ van Edvard Munch in het ‘Munch Museet’ bezichtigen.

Ook de sfeervolle stad Stockholm heeft veel te bieden. Met name het gezellige historische centrum van de stad genaamd ‘Gamla Stan’ dat bestaat uit gezellige pleintjes, knusse steegjes en kleurrijke panden is een belevenis op zich. Middenin deze typisch Noorse stad vind je onder andere het Koninklijk paleis ‘Kungliga Slottet’ en het parlement ‘Riksdaghuset’.

Een vakantie in Noorwegen biedt dus genoeg mogelijkheden, maar een rondreis naar de bovenstaande pareltjes zal de vakantie tot een nóg hoger niveau tillen. Dan heb je bij thuiskomst zeker een onvergetelijke rondreis gemaakt. Die pakt niemand je meer af!

About Bert en Anneke Muller

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*