Home > Reistips > Fijn thuiskomen na je ideale vakantie; 4 tips
fijn thuiskomen na vakantie

Fijn thuiskomen na je ideale vakantie; 4 tips

Op vakantie gaan is heerlijk, maar weer thuiskomen na vakantie in je eigen huis is ook niet verkeerd. Hopelijk ben je helemaal opgeladen en zit je vol met verse indrukken en nieuwe energie. Wil jij dat heerlijke lome vakantiegevoel vasthouden bij thuiskomst? Met deze  vier tips helpen we je een eindje op weg!

1. Maak je huis goed schoon voor vertrek

Niets zo fijn als thuiskomen na vakantie in een opgeruimd en schoon huis. Door voor je vertrek alvast de badkamer- en keuken schoon te maken, op te ruimen en te stofzuigen kom je thuis in een fris en uitnodigend huis. Je hoeft niet gelijk weer aan de slag maar kunt lekker op de bank of in de tuin gaan relaxen met een goed boek. Nog een tip: vertrek iets eerder van je vakantiebestemming. Zo kun je thuis nog éne of twee dagen acclimatiseren en tot rust komen voordat je weer aan het werk gaat.

2. Geniet van een goede nachtrust in je eigen bed

Eerlijk is eerlijk: je eigen bed slaapt toch wel het allerlekkerst. Waarschijnlijk denk je op de terugreis al aan je eigen kussen. Wat ga jij lekker slapen die eerste nacht weer thuis! Je slaapt het best op een goed verduisterde slaapkamer. Om te genieten van een echt goede nachtrust kun je voor vertrek een roljaloezie of gordijnen kopen die jouw slaapkamer extra donker maakt. Een rolgordijn verduisterend laat niet alleen minimaal licht door maar geeft ook extra privacy, waardoor deze oplossing uitermate geschikt is voor de slaapkamer.

3. Blijf in het vakantie gevoel

In ons eigen land is gigantisch veel te doen waardoor jij lekker in je ontspannen vakantie gevoel kunt blijven hangen. Hiervoor hoef je geen uren te reizen. Ga bijvoorbeeld een dagje uit in Nederland, ontdek een nieuw restaurant in je eigen woonplaats of ga een dagje lekker lummelen op een van de prachtige zandstranden die onze eigen kust rijk is. Zo voelt thuiskomen na vakantie niet alsof er ooit een einde aan de vakantie is gekomen!

4. Maak een mooi fotoalbum

Ga gelijk na het thuiskomen van je vakantie aan de slag met het maken van een mooi fotoboek. Zo haal je gelijk het gevoel en de leuke herinneringen terug en kun je nog even zwijmelen bij de foto’s van dat sfeervolle eettentje, mooie dorpje of witte zandstrand. En zeg nou zelf: als je het nu niet doet, komt het er waarschijnlijk pas jaren later van. Zonde toch?

Neem bovenstaande tips ter harte en geniet van je vakantie!

About Bert en Anneke Muller

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*